Pahin tauti ikuna

LINKKI

Raya
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

En ole liiemmin Espanjassa/sta tauteja matkaani kerännyt enkä Suomessakaan juurikaan sairastele, kiitos mitä runsaimmat ja jatkuvat kontaktit mitä ihmeellisempien taudinaiheuttajien kanssa.

Lapsetkaan eivät sitten normaaleja flunssia yms ole sairastelleet, mitä nyt kuopus saa aina korvakäytävän tulehduksen lutrattuaan viikkotolkulla järvissä/meressä/uima-altaissa.

Nyt kylmähenkisen paluun kunniaksi Epsanjasta mukanamme nielussa matkanneet taudinaiheuttajat saivat aikaan kamalan taudin.
Lapsilla on yskä joka on todella jotain ihan muuta kuin tavallinen tai tavallista voimallisempi yskä.

Kaikki hinkuyskän tunnusmerkit täyttyvät, keuhkoputkien hyperaktiivisuus joka aiheuttaa yskänkohtauksen jonka aikana kuultavissa hinkuyskälle tunnusomainen vinkuna eli ”stridor”, sekä kohtauksen päättää massiivinen limapurkaus.

Lekuri ei asiaan sanonut juuta eikä jaata, saa katsoa pitääkö viikolla viedä perikunta verikokeisiin, urheilulliset tenavat eivät jaksa muuta kuin olla -mikä on mielestäni tavatonta, yleensä tauti ei lapsia pysäytä eikä hidasta.

No hinkuyskä ei kuulemma ole vaarallinen eikä sitä tarvitse hoitaa, miksiköhän sitten sitä vastaan nykyisin annetaan tehosterokotus vielä 14-15 vuotiaana?

Meillä lapset ovat saaneet kolmoisrokotteen (PDT) sijaan vain kaksoisrokotteen joka ei sisällä suojaa hinkuyskää vastaan.
Ihan kiva jos keuhkoputkien hyperaktiivisuus kestää 3-6 kk! 😛