Outouksia?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Eräällä lennolla penkkinaapurina oli keski-ikäinen nainen, säännöllinen lomailija, joka kertoi tuovansa taas mukanaan uuden tiskiharjan Suomesta, kun hän ei sellaisia Espanjasta löydä. Vaikka onhan niitä, mutta jos eivät silmät näe, niin mielestä saattaa puuttua.

Pussilakanat: Thaimaalainen puoliso opetti mulle täkäläisen käytännön, josta tykkään. Ihan kätevää ja mukavaa. Meillä nimittäin käytetään vain aluslakanoita ja sitten peittoa sellaisenaan – joka viedään riittävän usein pesulaan ja taas on puhdasta päälle. Tosiasiahan on, että itse peittoonkin kertyy likaa ja pölyä (ja ehkä punkkeja tai jotakin, ehkä) eikä niitä ”täkkejä” ole pohjoismaissa tapana pestä kovinkaan usein jos koskaan.

Suomalaisille kaupunkien kerrostaloasujille yksi outo tapa on naapureiden tervehtiminen. Ja juttelu. Omassa talossani toki aluksi vierastettiin outoa ulkomaalaista hetken aikaa, kun olin ensimmäinen ja ainoa semmoinen koko kolossissa, mutta ihan alusta alkaen kaikki tervehtivät ja nuoriso jopa availee ovia vanhemmille.

Äläkä sitten hämmästy, jos autoilijat pysähtyvät varsinkin Fuengirolassa ihan erikseen päästääkseen sinut ylittämään katua. Sellainen on täällä tapana.

Sen suhteen on Thaimaassa ihan toisenlaista. Jos olet astumassa suojatielle ja lähestyvä auto hidastaa, se vain houkuttelee sinua astumaan eteen kiihdyttääkseen sitten osuakseen. Etuajon kulkujärjestys muotoutuu koon ja painon mukaan ja kaikista liikkujista jalankulkija on hitain ja köykäisin – mutta ketterä väistelijä.

Että tuommoisia tuli mulle mieleen.