Outlet ideasta

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

New Yorkin outletit olivat aikoinaan niin kuuluisia että niihin matkustettiin ostoksille aina Madridia myöten, valmiiksi räätälöidyillä matkoilla, kiitos Reaganin talouspolitiikan!

Mutta asiaan; kertovatko jonot halvoista hinnoista vai ihmisten rahattomuudesta, vai kummastakin vaiko pelkästään siitä että kauppias on taas kerran ylittänyt itsensä ja saanut kansan koukkuun ja illuusioon siitä että huonoina aikoina on sittenkin mahdollisuus käyttää sitä vähää mitä on pussinpohjalla jäljellä. Ihmisille syntyy näin illuusio siitä että rahaa sittenkin on, vaikka tilanne olisi miten paha.

Yhdysvalloissa tämä ymmärrettiin Reaganin kaudella, outletteja syntyi kuin sieniä sateella ja kansa vaelsi niihin ostoksille. Maassa oli historiallinen työttömyys ja kurjuus ja köyhyys vain kasvoi silmissä kun tehtaita ja yleensä teollisuutta suljettiin ihmistä silmiin katsomatta.

Tässä on osa outlet idean perustaa, ja mistä se syntyi. Teollisuus ja kauppa ei myöskään halua heittää hyvää tavaraa pois, joten se realisoidaan outlet konseptin siivellä.

Kaikki voittavat, mutta konsepti kertoo aikojen karuudesta.