Otsoni

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Don Bavarontti heitti linkin otsonista….

Otsoni on vallan tehokas monessakin tilanteessa. Ensimmäisen kerran kokeilin sitä, kun eräs sukulaisen auto, jota kauppasin, oli sisältä tupakansavun kyllästämä – ei sellaista rotiskaa saa kaupaksi ja pelkkä sisäpesu ei auttanut. Olin tietoinen, että ammattilaiset käyttävät otsonia autojen raikastamiseen. Naapurilla sattui olemaan uusi otsonointilaite, jota oli viemässä Eestiin vedenpuhdistusta varten. Laitoin häneltä lainaamani otsonointivehkeen pörräämään pariksi päiväksi… ja voilà! hajut hävisivät!

Ostin 7 vuotta sitten oman otsonointitykin Espanjaan, kun silloin oli noita homeongelmia useamminkin kovien sateiden jälkeen… Laitan tarvittaessa tykin laulamaan pariksi päiväksi ja suljen ko. tilan oven – ja kaikki torakkaa pienemmät kuukahtavat…. niin ainakin itselleni uskottelen.

Mm. lentokenttien tupakkahuoneiden ilmaa raikastetaan pienillä otsonipitoisuuksilla ja otsonia käytetään myös pieniin desinfiointipuuhiin; mm. golfkentällämme on yleisessä käytössä oleva kampa, jota sälytetään otsoniboksissa… :)!

Nuo otsonointivehkeet tuottavat otsonia yksinkertaisesti ultraviolettilampulla ja tykissä on vielä puhallin lisäksi. Raikkaan ulkoilman tiloja puhdistava/hometta estävä vaikutus lienee juuri raikkaan ilman sisältämän otsonin ansiota. Otsoni on myös myrkky ihmisille suurina annoksina…. sen teho perustuu tavallista kaksiatomista happea voimakkaampaan hapettamisreaktioon….

Mitä tulee noihin maalin anti-moho lisäaineisiin, olen lurautellut sitä joidenkin seinien maalin sekaan…. mutta keskittynyt enemmän varsinaisen ongelman aiheuttajan korjaamiseen.