Ote Sur in English lehdestä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma P**kaa rannoilla? Ote Sur in English lehdestä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Pekka
Pekka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 26.12.2007
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 61

Ote Sur in English lehdestä marraskuussa viime vuonna:

”Decades of growth across the coast and inland has meant raw sewage is routinely dumped into streams, rivers and the sea. The Nerja Green Party regards this as damaging not only to the area’s valuable tourism industry but also to the environment.”

Nerja on mainittu yhtenä esimerkkinä koska siellä, kuten monessa muussa kunnassa ei ole minkäänlaista vedenpuhdistamoa. Sielläkin missä puhdistamoja on, niiden kapasiteetti on usein riittämätön ja raakaa ”tavaraa” on pakko juoksuttaa mereen.

Vakavasti puhuen, talouksien jätevedet ovat enimmäkseen ”luonnontuotetta” ja niiden merkitys Välimeren kunnolle on selvästi vähäisempi kuin teollisuuden päästöt. Teollisuuden jätteiden suruton pumppaaminen mereen vuosikymmenten ajan on johtanut siihen että Välimeri on suurelta osin kemiallisesti lähes ”kuollut”. Veden kirkkaus on harhaanjohtavaa. Siihen sekoittuneet saasteet ja myrkyt eivät yksinkertaissti näy.

Yksi surullinen ilmiö on vielä laivaliikenteen suruton jätteiden dumppaaminen mereen. Jotkut rantavaltiotkin syyllistyvät kiinteiden jätteiden mereen pudottamiseen. On ikävää merellä purjetiessaan kohdata saastelauttoja jotka joskus voivat useiden neliökilometrien kokoisia muovisäkkeineen.

Omakohinen kokemukseni siitä kuinka jopa oletettavasti ”sivistyneet” ihmiset suhtautuvat merensuojeluun oli kohdatessani vuoisia sitten Onassiksen perikunnan huvijahdin ja miehistön ankkurissa ollessaan kippaavan täysinäisiä muovisäkkejä suoraan mereen.