”Ota huomioon, että tämä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697

”Ota huomioon, että tämä varaus EI ole omavastuusumma ja varaus suoritetaan vain niissä kohteissa, joissa EI ole käytössä omavastuuta. Olemme tehneet tämän päätöksen, koska asiakkaat aiheuttavat usein vahinkoja (joita CDW ei kata) ajoneuvoillemme, ja jälkeenpäin on lähes mahdotonta periä heiltä vaadittavaa summaa, koska he eivät hyväksy vastuuta näistä vahingoista. Jos asiakkaat ostavat jonkin lisävakuutuksistamme, emme varaa 300/600 euron summaa heidän luottokorteiltaan. Kuten tiedät, jos asiakas käyttää pankkikorttia, on hänen OTETTAVA Relax- tai Super Relax -vakuutuksemme. Asiakkaalla ei ole kieltäytymisvaihtoehtoa. Sen takia tässä tapauksessa emme varaa mitään summaa näiden asiakkaiden korteilta.”

Minua ainakin varoitettiin Kanariansaarilla yleistyneestä käytännöstä (johon olen muuten törmännyt jopa Saksassa, Berliinissä, AVIS-vuokraamossa).

Siinä autosta löydetään palautettaessa muka joku vika, jolla suolataan asiakkaalta lisähintaa. Minulle kävi Berliinissä niin, että vehkeestä mukamas ”löydettiin” etumaskin alta ”murtumaa” muoveista. Se oli niin p:leen hankala havaita, että sai ryömiä ja kontata likaisella lentokentän parkkihallilla ihan erilailla.

Kosken kyseistä autoa ikinä kolhinut sellaisella tavalla, että em. murtuma olisi selittynyt, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi että se vika oli siellä jo annettaessa. Siksipä Herr Tarkistaja osasi kävellä suoraan auton keulalle, oli muka pyllistävinään ja heti ”löytyi” vaurio…. (jonka todentamiseen multa itseltä meni huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa).

Enpä ole muuten koskaan aiemmin nähnyt vuokra-autoja syynättävän niin tarkkaan yltäpäältä kuin Berliinin Aviksella. Enpä älynnyt itsekkään syynätä kärryä samanalaisella raivolla vastaanotettaessa!

Mihin tämä maailma on menossa?

Ilmeisesti tämä tauti on nyt levinnyt sitten Espanjaankin. Sain neuvoksi, että ainakin Kanarialla nykyään pitää älytä ottaa ns. SDW – Super CDW vakuutus, joka poistaa kaikki vastuut. Tällöin ei joudu ”suolatuksi” muutaman sadan euron ”vahingolla”, joka saamaasi autoon on jätetty tarkoituksella….

Ainakin Strawberry-autos.com niminen vuokrausbrokeri tarjoaa vakiona tuota SDW:ta kohtuulliseen hintaan. Lisävakuutuksen tarjoaja? Kukapa muukaan kuin saksalainen vakuutusfirma. Allianz.

Itseänikin kiinnostaisi rehellinen autovuokraamo, jossa asiakasta ei kuseteta tuolla piilevällä vauriolla.

Muuten, se mikä kannattaa huomata: Autofirma kusettaa sinua jokatap. Jos et ota SDW:tä, kärsit kun autosta kaivetaan esiin se piilovika ja laskutetaan sinua.

Jos otat (sikahintaisen) SDW:n, ei sinua toki voida palauttaessa enää ryöstää – mutta se ryöstöpä tehtiin SDW:n hinnassa, joka on tyyliin ota-tai-jätä. Sen hintaahan ei sulle autoa vuokratessa kerrottu etkä hoksannut edes kysyä…ovelaa.

Siinämielessä toi Strawberryn tarjoama SDW on kiinnostava, että se on sentään etukäteen se SDW:n hinta kerrottu. Toi SDW ilmeisesti on nykyään pakko hyväksyä autonvuokrauksen kustannukseksi…tai muuten tulee kallista lystiä?