Ostaa vai vuokrata?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
Lumenluoja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
rmkven48 kirjoitti:

Itse aikoinaan luovuin ostosta kun huomasin, että olin ajatellut väärin vuokraamisesta ja luullut sitä jotenkin epävarmaksi tai arvaamattomaksi. Nyt taas en käsitä, että olisin sitonut silloin itseni johonkin yhteen asuntoon loppuiäkseni. Menestystä tulevissa pyrinnöissä.

Hyvä kommentti Raikka. Kai se on niin, että ne, jotka ajattelevat olevansa Espanjassa yli 80% ajastaan ja sitä 20% ajasta ei anneta toisten käyttöön mitään, niin silloin ostamalla voi tehdä kodin. Jos taas haluaa pitää vakituisen asunnon muualla ja ”toisten nurkissa” kortteeraaminen ei haittaa, niin vuokraaminen lienee paras vaihtoehto. Ostamiseen liittyy riskejä (kuten keskutelu murroista osoittaa) ja kuluja, mutta toisaalta myös mahdollisuus arvonnousuun ja piipahtamiseen milloin haluaa. Jo joillekin saattaa olla olennasita päästä ”elvistelemään” asunnolla ulkomailla… Ja voihan sen aina myydä, mutta kuluja siunaantuu. Ja voi sen omistusasunnonkin koittaa vuokrata ulos jos käyttö vähenee.
Vuokraaminen on semmoista ”lyhytaikaisita sitoutumista” ja jonkun mielestä vaivalloista. Tiedä häntä.

Omistusasumiseen ja muutenkin pitkäaikaiseen asumiseen liittyvät tottakai myös muutkin asiat kuten perhe, työ, vapaa-aika, terveys jne.