Orkissa on monia

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Caminolle… Orkissa on monia

LINKKI

ronkeli
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.01.2007
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 809

Orkissa on monia kokeneempiakin caminoitsijoita, mutta minä vastaan jo nyt, sillä valvon taas kerran odotellessani pilttejä kotiin. (Juu, kanaemo…)

Caminon varrella on paljon eritasoisia refugioita, joten kannattaa aina ainakin kurkistaa sisälle.
Mekin olimme kerran eräässä casa ruralissa, jossa oli myös suuri yhteishuone, jossa yöpyminen oli kai ilmainen tai erittäin huokea, mutta me otimme kuitenkin yksityishuoneen, sillä saapuessamme jotain iltaviiden paikkeilla sinne, emme tienneet, täyttyisikö se yhteishuone.
Olimme niin väsyneitä, että vain söimme ja painuimme suihkuun ja pehkuihin.

Aamiaisella totesimme, ettei yhteishuoneessa ollut yöpynyt kuin kaksi italialaisnaista ja yksi espanjalaismies, joiden kanssa sitten vaihdoimme kokemuksiamme ja nautimme maitokahvia pan panadan kanssa.

Majoituksesta ei todellakaan kannata huolehtia, sillä refugioita ja noita casa ruraleita löytyy aina, kun haluttaa etsiä yösijaa.

Tärkeintä on repun paino. Tai siis keveys. Mukanahan pitää retuuttaa lisäksi ainakin litran verran vettä, sillä ne lähteet tai vesipaikkojen hanavedet ei aina ole juomakelpoista.
Kyltissä lukee, onko vai ei.
Mutta caminon varrella on myös kioskeja ja kahviloita, joista voi ostaa pullovettä mukaan.

Pohjois-Espanja ei taida olla ainakaan keväällä pätsimäisen kuuma. Kevyt sadeviitta on tarpeen. Ja hattu suojaamaan auringolta tai aamukasteelta, jota tippuu puista, vaikka ei sataisikaan.

No, tässä on vielä paljon aikaa, joten saat varmaan vielä muiltakin paljon lisätietoa.

La Cruizerin caminoraportti olisi tosi hyödyllinen!