Orkin totuuskomitean 1. paljastus.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Stasi-listat ja Espanjan Sanomat Orkin totuuskomitean 1. paljastus.

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

mille kirjoitti:

Tulee mieleen Etelä-Afrikan totuuskomitea. Perustetaanko se Orkkiin, jos kerran jopa Suomen johtavat poliittiset henkilöt eivät sisäsiittoisuudessan voi/uskalla kertoa julki totuutta.

Orkin totuuskomitean ensimmäinen sensaatiomainen paljastus. Tässä on lista Suomen entisen DDR ja todenäköisesti Neuvostoliiton KGB agenttien (lue vakoojien) nimistä. Kun listaa katselee, niin en yhtään ihmettele sitä miksi asiaa koetettu pitkään painaa villaisella.

Erkki Aho on tehnyt valtavan suuren työn tutkiessaan Stasi-Listojen taustoja. http://www.erkkiaho.com/blog/

Kyllä kansa tietää

Poliitikkoja yritetään suojella lainvastaisesti. Kansalla on oikeus tietää ketkä ovat ne henkilöt, jotka ovat toimittaneet Stasille salaisia aineistoja. Henkilöiden nimet ja toiminta eivät ole enää salaisia tietoja. Sen todistaa Tanskan esimerkki. Salaisuusluokitus on poistettu jo vuonna 2003. Henkilöiden F16 ja F22 kortit yhdistämällä Supon hallussa olevaan Sira-rekisteriin henkilöt voidaan selvittää.

Minulle on muodostunut sellainen kuva, että listalla saattaa olla Kalevi Sorsan, Paavo Lipposen, Ulf Sundqvistin, Ilkka Christian Björklundin ja Matti Ahteen nimet. Myöskään Erkki Liikasen nimi listalla ei olisi minulle yllätys. Erkki Tuomiojan nimi ei liene listalla. Kuka on se keskustalainen opiskelijapoliitikko? Onko kysymys Esko Ahosta vai jostakin muusta innokkaasta miehestä?

Myös Seppo Tiitisen rooli tulee entistä mielenkiintoisemmaksi. Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunion asema käy kestämättömäksi. Valtiosyyttäjä Jarmo Rautakoskikaan ei pääse helpolla.

Supon ja Sisäministeriön poliisiosaston uudelleenjärjestelyt ovat vasta alkutekijöissä. Ministeri Anne Holmlundin on tehtävä omat johtopäätökset asioista. Muilta osin pitäydyn aikaisempaan kirjoitukseeni ”Stasilista on julkistettava”.