Orkin TietoTurvaSoppaRaportti Reflassa 29.8.07

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Bilenurkka ORKKISOPPAA 29.08.2007 Orkin TietoTurvaSoppaRaportti Reflassa 29.8.07

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

Olen näköjään liikaa höpöttänyt Orkissa, kun minulle lankesi sopparaporttivuoro tällä kertaa. Kuultuaan tämän ilouutisen, rouva Tokela oli niin tohkeissaan, että pyyhälsi saman tien Bluesin kanssa Harrikalla karkuun (ettei vaan joutuisi mukaan kirjoitustalkoisiin).

En viitsinyt lähteä 50 cc mopollani perään, kun en olisi kuitenkaan millään pärjännyt tuolle nuorelle vauhtihurmaparille ja siksi soin heille tämän vapaan aurinkoisen iltapäivän, mutta vain tällä kertaa! No, täytyy nostaa Tokelalle hattua, sillä pitkältihän nämä jo lähes perinteiset soppapäivät ovat hänen ansiotaan ja mukavat ne olivatkin tällä kertaa.

Meitä oli 25 maukkaan kalasopanlipittäjää paikalla, joka lienee ennätys? Lisäksi Reflassa kävi piipahtamassa Witi -ravintolan omistaja, Reflan entinen omistaja Tommi, Radio Finlandin pitkäaikainen puuhamies ja vetäjä Teva Glad ja Espanjan pitkäaikainen ystävä Jussi Metsä vaimoineen. Muitakin orkkilaisia oli mukana, kuten Mariitta, Sirpa, JJ, Tintura, Kari vaimoineen jne.

Reflan Elina touhusi, tarjoili vauhdilla ja piti siinä samalla tunnelmaa yllä ja hyvinhän lähes yksin touhussa pärjäili ja sillä aikaa hänen miehensä oli kokkailemassa keittiössä porukalle lisää purtavaa. Tunnelma oli välitön ja jutut sekä vitsit lensivät ilmaan toinen toistensa jälkeen.

Komeat kromatut Harrikat ympäröivät helteistä ja aurinkoista ravintolaa ja allekirjoittanutkin rupesi ”kuolaamaan” sellaista. Blues lupasi jo ennen ”Tokela-paniikkilähtöään” tilata minulle sellaisen rapakon takaa, on kuulemma edullisia siellä, kun taalakin on nyt halpaa. Koetin vakuuttaa, että vanha moponi olisi myös kätevä kulkupeli Fankyrolassa, muttei se ketään tuntunut kiinnostavan, joten kaipa se vaihtoon menee pian. Taitaa tulla perhanan kallis Orkki-soppa?

Lisäksi vieraina oli Helsingin Stadian ammattikorkeakoulusta kaksi aikuista opiskelijaa, jotka suunnittelivat TV-ohjelman tekoa Aurinkorannikosta. Tämä dokumentti valmistunee ensi talven aikana ja se on samalla ammattikorkeakoulun lopputyönäyte. Ohjelma keskittyy muutaman henkilön ympärille, jotka ovat asuneet pitkään Aurinkorannikolla. Jätetään vielä salaisuudeksi, ketkä nämä henkilöt ovat.

Sitten Kari kilautti reippaasti haarukallaan Vichy-vesipulloonsa (huomaa sisältö) ja pyysi lupaa pitää alustuksen tietokoneiden tietoturvallisuudesta. Esitys oli hyvin looginen ja antoisia ja se synnytti myös myöhempää keskustelua.

Meitä suomalaisia on yleisesti maailmalla pidetty viinamäen miehinä, muttei tämän otoksen perusteella sitä voisi niin väittää. Meniköhän koko porukalta peräti viisi pulloa olutta kahden tunnin ajalla ja siinä oli sitten koko läträys?

Remuporukka on taitanut siirtyä sinne Old Chapin valtakuntaan, aivan toiselle puolelle maapalloa?

Soppapäivä oli mukava kokemus ja toivoisin, että muutkin Orkkilaiset löytäisivät sen. Uskonkin, että Reflan pitää pian alkaa laajentaa naapuriravintoloiden puolelle ja hankkia armeijalta käytetty soppatykki, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan; nythän porukkaa alkaa taas valua takaisin aurinkoon talven synkeitä ilmoja pakoon.