Oppia ika kaikki

LINKKI

BeeKeeper
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.01.2011
Kirjoituksia: 31
Vastauksia: 169

”Suomen valtion vuonna 1970 ratifioiman Yhdistyneiden Kansakuntien kaikkinaisen rotusyrjinnän poistamista koskevan kansainvälisen yleissopimuksen mukaan rotusyrjinnällä [eli rasismilla] tarkoitetaan:

”Kaikkea rotuun, ihonväriin, syntyperään tahi kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvaa erottelua, poissulkemista tai etuoikeutta, jonka tarkoituksena tai seurauksena on ihmisoikeuksien ja perusvapauksien tasapuolisen tunnustamisen, nauttimisen tai harjoittamisen mitätöiminen tai rajoittaminen poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella, sivistyksellisellä tai jollakin muulla julkisen elämän alalla.”

Eli siis, kun kirjoitan tai sanon sanan ’rasismi’, niin minä todellakin tarkoitan sillä rasismia, eli rotusyrjintää, enkä yhtään mitään muuta.”

Asiahan on aivan selkea, kun sen YK:n sopimuksesta tahan kirjoitit. Sanaa ”rasismi” kaytetaan vaarissa yhteyksissa, esimerkiksi iasta johtuvaan syrjintaan liittyen . Mutta tosiaan, sehan taman mukaan koskee vain rotuun, ihonvariin, syntyperaan, kansalliseen tai etniseen alkuperaan liittyvaa sortamista. Kiitos valaisusta, Arnold 🙂