Opiskelu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Annita
Annita Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.11.2008
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 2

En kyllä tiedä miten sinun pitäisi toimia kun asut täällä. Minun piti Suomesta käsin ensin tehdä hakemus UNED:iin (maksoi 40) josta sain paperin (jota varten piti lähettää käännökset ja kopiot ylioppilastutkintotodistuksesta ja lukion päättötodistuksesta ja kasa muita papereita) joka todistaa että voin opiskella espanjalaisissa yliopistoissa koska voin hakea suomalaisiinkin yliopistoihin. Sen jälkeen vaan hakemus yliopistoon (mulla Complutense) ja hakemukseen mukaan tuo paperi. Mitään kielikoetta tai vastaavaa koetta ei tarvinnut tehdä. (kokeet on vaan aineisiin tulkkaus ja käännös, bellas artes ja muutama muu, ja siis espanjalaisetkin tekee ne samat kokeet) Jos arvosanat on tarpeeksi hyvät sinut hyväksytään ja voila olet oppilas.

Näin siis minulla tänä syksynä.

Kielitaidon täytyy kyllä olla todella hyvä koska kaikki opetus tapahtuu espanjaksi. Yliopistoon voi siis päästä vaikka kielitaito olisi huono (jos vaan hakemukset osaa oikein täyttää) mutta eri asia sitten on onko mitään järkeä hakea sinne koska ei saa kursseja suoritettua (eli no money no honey from Kela) ja maksaa siitä ilosta sitten yli kuusisataa vuosi.

Mutta hei, haluaisitko tavata kun kerran Madridissa asustelet :D? Olen 20 v tyttönen Kuopiosta ja asun täällä pysyvästi ja olis kiva tavata muita suomalaisia (oletan että olet suunnilleen ikäiseni)!!