Operaattoreissa on eroja

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456
Timo kirjoitti:

Olikos vielä joku lisäpäivitys nyt tiistaina, kun välillä jo toimi mutta tänään ilmoitti, että siirto käynnissä.

Minulla muuten alunperinkin alkoi toimimaan vasta sunnuntai-iltana, ei tuolloin kun noissa viesteissä ilmoitellaan toimivuudesta.

Yksi ja sama servereiden vaihto oli kyseessä ja se saatiin päätökseen yo. tiedotteen mukaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Tuollaisissa Timo-70:n mainitsemissa viiveissä on kyse internet -operaattoreiden välisistä eroista kansainvälisten ”nimipalvelimien” päivittämisen suhteen. Jotkut operaattorit päivittävät tietokantansa vikkelästi, jotkut aina silloin tällöin. Meille netin käyttäjille tämä näkyy esimerkiksi juuri noiden palvelinten siirtojen yhteydessä hieman eri tavalla.

Asiaan vaikuttaa vielä operaattoreiden ja selainten niinsanotut ”välimuistit” asetuksineen, ja siirtojen alkuvaiheessa saattaa olla hetkiä, että sivupyynnöt ohjautuvat hieman miten sattuu sekä vanhoille että uusille palvelimille.

Timo-70:n kertoman esimerkin ”uhreiksi” joutuvat tyypillisesti ne, joiden operaattorit päivittävät tietokantojaan verkkaiseen tahtiin tai pitävät datasiirtokulujaan säästääkseen yllä kuminauhamaisia asetuksia välimuisteissaan.

Näille ei loppukäyttäjän toimesta ole paljoa tehtävissä, mutta selaimen välimuistin tyhjentäminen auttaa joissain tapauksissa.