Ooohhh…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Ensinnäkään en suunnannut omaa tekstiäni keneenkään henkilöön. Toisekseen otin huomioon, että asiakkaalle niinkin merkittävä tekijä kuin ”minä-minä-minä” on välittäjälle arkipäivää. Enkä kuvitellut sähköpostin käyttäjien olevan vähemmän potentiaaleja, mutta kukas sen tietää. Soittajan sopivuus asiakkaaksi selviää muutamalla sanalla.

Selmakin jo sanoi, että välittäjät ovat yleensä lähes yksinäisiä susia. Jotkut ovat panostaneet postipalveluun, toiset toimivat puhelimitse, mutta kaikki nenäkkäin. Älkääkä yksin espanjalaisia vastaamattomuudesta syytelkö. Olen ollut vuositolkulla Espanjassa tekemässä etätöitä ja kironnut suomalaisia yrityksiä, jotka eivät vastaa sähköposteihin joko heti tai ollenkaan.

Kyse on nimittäin myös kulttuurista. Suomalainen tahtoo asioida hygienisesti saaden itselleen kaiken valmiiksi tarjottimella, espanjalainen (ja paikalliseen kulttuuriin integroitunut suomalainen) toivoo voivansa nähdä ihmisen, puhua ja kosketella. Asioidaan siis heidän kanssaan silleen, että voidaan jutella.

Mutta kun monelle suomalaiselle on nii-in tärkeätä se, että jokaikinen sitten vastaa juuri hänen lähettämäänsä viestiin. Ja odottelee jopa kuukausia (chic) kuten edellä kerrottiin.

Vaan jos se ei sitten toimikaan niin, niin sitten on vain pakko hyväksyä tosiasiat ja mukautua mieluummin tilanteeseen kuin kiukutella. Jookos?