Onpas hölmö sopimus

LINKKI

Abso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Noin typerää sopimusta en ole ennen nähnyt.

Omistajan kannalta tuossa on hyvin paljon ongelmallisia kohtia. Esimerkiksi omaisuuden vahingoittumista ei ole lainkaan otettu huomioon. Jos vaikka talo palaisi ja vakuutusyhtiö saisi tietää, että se oli vuokralla, jäisi vahinko omistajan piikkiin. Vuokralaisen mahdollisesti aiheuttamia vahinkoja kattamaan ei ole kerätty ”vuokratakuuta”, jne. jne.

Sopimuksen perusteella arvaan, että kyse on erittäin, erittäin kokemattomasta vuokranantajasta. Jos asunnossa ei ole muuta vikaa, niin yrittäisin jonkinlaista keskustelua vuokranantajan kanssa. Tuon asunnon vuokralainen voi nimittäin jättää mihin kuntoon tahansa, eikä koira perään hauku. Tuolla sopimuksella ei juristi lähde oikeusteitse rahaa perimään.

Vastaus ensimmäiseen kysymykseen vuokranantajan oikeudesta tarkastaa asunto, voi todeta sen, että se riippuu tilanteesta. Normaalitapauksessa vuokranatajalla tulee olla vuokralaisen kirjallinen lupa. Itse yrittäisin ratkaista asiaa keskustelemalla vuokraisännän kanssa selkosuomella ja hyvin hitaasti. Perusongelma saattaa olla paremminkin älyn puute kuin puhdas ilkeys.