onpas

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Henkka kirjoitti:

devspain kirjoitti:

[quote=NääSNääS]
Pitäneekö muuten paikkansa, että kun EI laita maatunnuksia eteen siis esim Espanjassa Espanjan tunnusta, puhelu kuitaantuu paljon halvemalla taksalla?
Siis silloin kun käyttää suomalaista operaattoria esim Espanjassa.
Niin ja kun oikein mutkikkaasti tätä asiaa kysyy/kertoo lieneekö niinkin, että senttimoja menee vähempi kun ei käytä maatunnuksia myöskään esim Espanjassa soittaessaan Suomeen.

Urbaania legendaa ja teknisesti täysin mahdoton juttu.
[/quote]

Kuinka niin teknisesti mahdoton juttu ? Hopohopo. Teknisesti taysin mahdollista koska se verkko jossa olet reitittaa puhelun. Asia on vaan niin etta se operaattori lyo siihen generoituun CDR:iin ihan saman hinnan kaytit sitten sita maakoodia tai et. Teoriassa voisivat aivan hyvin hoitaa sen ”lahipuheluna”, mutta edelleenkaan ei ole merkitysta laitatko maakoodin vai et.[/quote]

Juuri mainitsemasi syyn vuoksi. Laskutus hoidetaan kuitenkin ”puhelimen kotimaassa” totaalisesti eri järjestelmässä kuin missä puhelu menee. Laskutuksella ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko puhelu teknisesti lähipuhelu vai ei. Siis _sopimusteknisesti_ mahdoton juttu, teknisestihän ”kaikki” on mahdollista.