Onnea matkaan.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Kotkan poikii Onnea matkaan.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä gimo
gimo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.01.2008
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 267

Timo -70: Onnea muuten perheesi Espanjaan lähtö suunnitelmiin. Tuollaisen ”matkan” suunnitteleminen vaatii varmasti paljon aikaa ja energiaakin. Uskon kuitenkin, että olet tullut oikeaan paikkaan kyselemään asioista, sillä olen huomannut, että Espanja.orgissa on hyvinkin avuliasta porukkaa, jolla on paljon kokemusta Espanjasta.
Tuosta kieliopista vielä sen verran, että kyllä sitä nyt jonkin verran kannattaa vilkuilla, vaikka ei niin kauheasti kiinnostaisikaan. Uskon ainakin itse oppivani nopeammin kielen, jos tutustun ensin kielioppiin. Esimerkiksi espanjan kielessä lauseet muodostetaan hieman eri tavalla kuin suomen kielessä. Ruotsin – ja englannin kielen kieliopit ovat meille suomalaisille melko tuttuja ja espanjan kielioppi eroaa myös niistä. Verbit ovat tietysti vaikeita espanjan kielessä, mutta sen lisäksi on ainakin minulle tuottanut vaikeuksia näiden lyhyiden pronominien peräkkäin asettelu yleensä lauseen alkuun.
Pintor:
KIITOS! Olen jo yli neljänkymmenen ja innostuin kielten opiskelusta noin 4 vuotta sitten. Ensin aloitin englannin kielen ja vajaa kaksi vuotta sitten ruotsin kielen. Nyt kirjoittelen jo ruotsalaisella ”saitilla” blogia ruotsiksi. Itsestänikin tuntuu joskus hämmästyttävältä, että olen oppinut noinkin nopeasti uutta kieltä.
Espanjan kielen aloitin harkinnan kautta. Päätin vuosi sitten, että aloitan uuden kielen ja pudottelin ensin pois huonompia vaihtoehtoja, ranska, saksa, italia ja lopulta jäljelle jäi espanja. Tätä päätöstäni en ole katunut sekuntiakaan. Minun ei ole tarvinnut motivoida itseäni kielen opiskeluun, vaan se on tullut aivan itsestään. On muuten tutkittu, että ei ole olemassa niin sanottua ”kielipäätä”, eli kaikki voivat oppia uuden kielen, jos vain ovat halukkaita niin tekemään.
Yksi parhaista motivaatiokeinoista on lähteä Espanjaan hieman pidemmälle matkalle, juuri niin kuin ”Timo -70”:kin aikoo tehdä. Itse olen lähdössä Espanjaan alkukesästä muutamaksi viikoksi aivan yksin.

Miksi kutsutaan ihmistä joka osaa puhua kahta eri kieltä?
– Kaksikieliseksi.
Miksi kutsutaan ihmistä, joka osaa puhua vain yhtä kieltä?
– Amerikkalaiseksi.