Onko tuo väkivaltaan

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Rikollisuus Onko tuo väkivaltaan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Onko tuo väkivaltaan ”arkielämään normaalisti liittyvänä ilmiönä” -suhtautuminen nyt sitten jollain tavoin omituista maassa, jossa väkivaltarikoksista langetetaan noin muutenkin Euroopan lievimpiä tuomioita.

Parisuhdeväkivalta tuskin on varsinaisesti Suomessa lisääntynyt, mutta nuoremmilla sukupolvilla on nykyään käytössään enemmän resursseja sen julkituomiseen, eikä hakatuksi tuleminen enää ole niin suuri häpeän aihe, kuin se vielä oli nykyisten uhrien ja tekijöiden vanhemmille.

Jo pelkästään tuomioiden latteus antaa suomalaisessa yhteiskunnassa sellaisen singnaalin, että ei väkivallan käyttö sen kummempi rikos (tai ehkä vain rike) ole kun nakkivarkauskaan.

Hommasivathan nämä gangsteriperheen nuoret miehetkin itsensä Suomeen välittömästi tietäen, että Suomessa kiinni jäädessään he saavat samasta veriteosta Espanjaan verrattuna vain murto-osan tuomion, josta he sitten istuvat ensikertalaisina vain puolet. Johan tuon murhan syytenimikekin ehti lässähtää pelkäksi tapoksi, vaikka taatusti olisi Espanjassa juttu ajettu murhana.

Katsotaanpa vain, saako Espanjassa kiinni napattu gangstafämilin faija isomman baakkelsin kuin varsinaiset murhamiehet Suomessa.

Niin että… Kyllä Suomi on maailman paras maa.