ONKO menestyäkseen kilpailtava toisten kanssa?!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Tuet vääristävät yrityskilpailutilannetta ONKO menestyäkseen kilpailtava toisten kanssa?!

LINKKI

elly
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.12.2006
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 14

Moi Pedro,

pyysit yrittäjien kommentteja seuraavaan tekstiisi

Rannikolle on rantautunut viime vuosina omituinen buumi, jossa Suomen valtio suoraan tai epäsuorasti kanavoi tänne eri muodossa yritystukia. Tämä vääristää kilpailutilannetta ja sellainen yritys, joka yrittää pärjätä todellisilla yrittäjäkustannuksilla, on eriarvoisessa asemassa.

Tässä muutamia esimerkkejä:

Sofia hanke: ”Syksyn 2006 ohjelmassa on runsaasti erilaisia espanjan kielen kursseja, mm. espanjankielinen kirjallisuuskurssi Tuulen varjo, tietotekniikkaa, liikuntaa, ruokakursseja, kädentaitoja, kuvataidetta, musiikkia ja ääniteluentosarja Kuunnellen ja keskustellen ”Sotaan ja rauhaan”, sekä mm. terveyteen ja kulttuuriin liittyviä luentoja.”

Nyt jos joku haluaisi perustaa tänne vaikkapa tietotekniikan tai espanjan kielen koulutusta tarjoavan yrityksen, niin millä ihmeellä kilpailet, kun Sofia hankkeen hinnat alkavat 10€/lukukausi.

Finpro: Samanlaista sotkua aiheuttaa vientitukia jakava Finpro, joka tulee terveydenalan yrityksiä megatukein muodossa jopa useita vuosia.

Seurakunta: Kirkko myy soppaa ja pullaa pilkkahinnalla ilman aitoja liiketila- ja työvoimakustannuksia. Samanaikaisesti suomalainen yrittäjä myy soppaa 50 metrin päässä normaalein yrityskustannuksin. Tuskinpa seurakunnalla on edes lupa myydä elintarvikkeita, jolloin he syyllistyvät laittomaan toimintaan. Tuskin seurakunnan pullamyyjät maksavat veroja ja palkan sivukustannuksia?

Suomalainen Koulu: Koululta voit vuokrata isohkoa tilaa 5€/tunti, joka ei perustu mihinkään normaaliin markkinahintaan. Koulua tukee viime kädessä Suomen valtio.

Suomela: En tiedä kuka maksaa Suomelan kustannukset, mutta sielläkin voi tehdä kaikenlaista bisnestä ilman todellisia kustannuksia.

joten tässä minun kommmenttini:

Sofia hanke: Yrittäjänä tuli heti mieleen että otanpa sinne yhteyttä, ehkäpä minullakin olisi sinne jotakin tarjottavaa. Näin siinä markkinaraon enkä kilpailijaa. Ja ”oppilaanakin” olen jopa kahdella eri kurssilla. Hyvä markkinointi; ainoa paikka josta tuli lappunen kotiin eli ei ollut vaihtoehtojakaan joita miettiä.
Mielestäni on hyvä että tarjotaan mahdollisuus useammalle saada uusia harrastuksia tai oppeja. Jos kaikki maksaisi ”liikaa” niin varmasti olisi joku jolta vietäisiin se viimeinen henkireikä ja kärjistettynä voisi tämä johtaa pahaan masennukseen jota hoidetaan loppupäässä veronmaksajien ”markoilla”.

Finpro: En osaa kommentoida. Olen niin uusi täällä etten tunne.

Seurakunta: Se talkoovoimin tekeminen ja samalla toisten auttaminen on niinikään henkireikä monelle ja hienoa työtä he tekevät kun jaksavat. Täällä varmaan käy myös taas erilaista porukkaa – saavat soppaa ja samalla puhua samanhenkisten ihmisten kanssa. Kyllä niitä toisentyyppisiä ihmisiä riittää sitten taas toisiin soppaloihin, luulisin…

Suomalainen koulu: Kiitos vinkistä, minunlaiselleni yrittäjälle tämä sopii ja siitä olen iloinen.

Suomela: Olen ollut yhteydessä ja yhteistyötä luvassa. Erittäin hyvä kun näin suomalaisena, suomalaisia asiakkaita metsästävänä, löytyy tämmöinen paikka mistä heitä tavoittaa kerralla paljon. Mukavan lepseitä ihmisiä ja heillä paljon toimintaa jota todellakin täällä tarvitaan niille joilla se epsanjan-kieli ei ihan ole hanskassa.

Näinpä sain minäkin purkaa tässä vähän itseäni 😉   😉

Olen muuten juuri lukemassa kirjaa, jonka eräs hyvin menestynyt, mielestäni erittäin fiksu ihminen on kirjoittanut. Siitä lainaus: ”Yksi suurimmista virheistä tämän päivän yritysmaailmassa on ajatella, että menestyäkseen on kilpailtava toisten kanssa. Mutta voimme pärjätä ilman kilpailua, jos keskitymme olennaiseen: huolehtimaan asiakkaista ja henkilökunnasta. Tällöin emme tuhlaa energiaamme muide kanssa taistelemiseen.” Suosittelen tätä kirjaa kaikille. Nimi on ”Kokonaisvaltainen menestys” ja kirjoittanut Timo Ylä-Soininmäki.

Nonih, johan tuli pitkästi tekstiä. Jaksokohan monikaan loppuunasti 🙂   🙂
Nämä olivat vain minun mielipiteitäni, meillä kaikilla on omamme.