Onhan tuo roskien lajittelu ihan hassulla tasolla

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Jätehuolto Fuengirolassa Onhan tuo roskien lajittelu ihan hassulla tasolla

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489

esimerkiksi Suomessa, jossa asiallisilla jäteasemilla homma hoidetaan konellisesti erittäin tarkasti. Eli on täysin turhaa lajitella niitä keittiössä. Lajittelun ylenpalttinen mainostaminen Suomessa on vain yksi esimerkki ihmisten jonkinasteisesta ”harhauttamisesta” mutta toisaalta lajittelua toteuttamalla harhautettu saa siitä mielihyvää – joten sallittakoon tämä toiminta. Mutta ihan turhaa se on. Ja sitten vielä se, että Vihreät yrittävät kokoajan estää jätteiden todellista ja tehokasta hyötykäyttöä eli polttamista lämpöenergiaksi.

Ainut, jonka erottelisin roskasta on biojäte, joka kannattaa ainakin OKT-olosuhteissa kompostoida jo hajuhaittojen vuoksi KUN Suomessa jätehuolto on sitä, että jäteastiat tyhjennetään joko 2 viikon tai kuukauden välein hyvin yleisesti. Espanjassa ainakin meidän osoitteessa käy auto joka yö kello 00:30.
Suomessa kun jokaisella tulee olla oma jäteastia eikä niin kuin useissa paikoissa vähän tiiviimmin asutuilla alueilla Espanjassa, joissa on kollektiivinen jäteastia joka on muuten helppo tyhjentää ihan jäppisen toimesta auton kajuutasta. Olisipa Suomessakin jäteastiat vaikka 200-300m välein, jonne ne roskat viedä ja se lähtisi prosessiin joka päivä.