Oña

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Arnold kirjoitti:

mille kirjoitti:

..Timo on ihan kiva ravikaveri, mutta en tiedä miten se auttaa Euroopan unionia tai Suomen taloutta jos hän pääsee asioista päättämään.

Ai, siis… kumpi auttaa? Se ravikaveruus vai se päättämään pääseminen? Sinussahan on selvää journalistin ainesta. 🙂

No, niin tai näin, mutta kyllähän Soinin mukaantulo on tähän mennessä, ainakin uusimman uutisoinnin mukaan, jo kovastikin auttanut Sosiaalidemokraattien ja Kokoomuksen lehmänkauppoja. Johan ne näyttivät uutisfilmillä, Juntta-Jutta ja Tyrki-Jyrki, olevan samaa pataa kuin kihlapari konsanaan.

Ja mitä tulee Soinin vaikutuksiin (auttamiseen?) Euroopan Unioniin ja Suomen talouteen, niin sitähän me kukaan emme vielä voi tietää. Neljä vuotta on politiikassa melkoisen lyhyt ajanjakso, jos se vietetään rauhanoloissa.

Vaan jos selkeä voittajapuolue jätetään ulos hallituksesta, niin sittenpä suomalaisella demokratialla voikin pyyhkiä p**seensä. Johan niistä vihreistäkin on tullut p**kanruskeita jo ajat sitten. Mahtaneekohan johtua tietyn ruumiinosan nuoleskelusta? :O[/quote]

Tämä keskustelu on näköjäán laajentunut Espanjasta Suomen politiikkaan. Ja hyvä niin, mehän olemme suurta eurooppalaista perhettá kaikki.

Tuo herra Soini & Persut on osoittautumassa juuri sellaiseksi kuplaksi kun sen epäiltiinkin osoittautuvan. Porukka jää vastuunkannon ja päátöksentekemisen tilanteen ulkopuolelle, rakkikoiriksi räksyttämään. Hau hau. Ja koska rakkaassa kotimaassamme Suomessa on jo vakiintunut se tyyli, että jokainen hallitus istuu koko hallituskauden, on tämä nytkin turvattava muodostamalla enemmistöhallitus. Ei tule kuuloonkaan, että kaksi niinkin suurta eduskuntaryhmää kuin persut ja kepulit jäisivät hallituksen ulkopuolelle. Ja kun persut eivät uskalla vastuuta ottaa niin hallitukseen menee tietenkin kepulit. Ja kohta meillä on laajaa kansansuosiota ja luottamusta nauttiva kokoomusvetoinen hallitus, pääministerinä Katainen ja ulkomisteriná Stubb, sisäministerinä Urpilainen, maatalousministerina joku kepulainen jne. Ja kansa on tyytyváinen ja persut haukkuu pihalla.

Ja alkuperäiseen aiheeseen palatakseni: Esperanza Oña on fiksu nainen, lääkäri muuten koulutukseltaan. Hän on johtanut ilman – ainakaan julkisuuteen tulleita – väárinkäytöksiä Fuengirolan kaupunkia vuodesta 1991 ja jokainen, sokeakin, näkee, että hyvin on työnsä tehnyt. Ja olen ihan varma, että seuraavissa valtiollisissa vaaleissa Oña nousee parlamenttiin – vaalithan tulee todennäköisesti voittamaan PP ja enkä yhtäán ihmettelisi, jos näkisimme Oñan ministerinä seuraavassa hallituksessa. Oña todennäköisesti haluaa saada myös suomalaisten äänet kunnallisvaaleissa, siihen suuntaan tuo diplomatia näyttää vihjailevan. On ollut läsnä akvaarion tilaisuuksissa jne.

Andalusian Parlamentissa PSOE:lla on nyt aika niukka enemmistö; PSOE 56 paikkaa ja PP 47 paikkaa. Tuolla enemmistöllä tietenkin noudatetaan vasemmistopolitiikkaa, Andalusia on perinteisesti hyvin punainen alue. Ja tottakai tuo näkyy Juntan säátelemissä medioissa.Mutta seuraavissa vaaleissa asetelma mahdollisesti muuttuu, ensimmäisen kerran, muistaakseni. Ja se tulee olemaan kova paikka.

Ja Esperanza Oña on parlamentissa Malagan provinssin PP:n puheenjohtaja. Hän istuu myös Pleno del Parlamentossa, joka on lakia säátävä elin. Tietenkin myös puheenjohtajien neuvostossa. Siitä se lähtee ura kohti valtion politiikkaa.

Andalusian Parlamentti ei muuten ole mitään salatiedettä, sillä on varsin hyvät sivut:

http://www.parlamentodeandalucia.es/opencms/export/portal-web-parlamento/elparlamento.htm

Sieltä löytyy paljon kaikenlaista tietoa. Kenekáán ei todellakaan tarvitse tyytyä arvailemaan.

Ja sit nää 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Kirjoitushan varmaan taas loukkasi jotakuta. Sorry.