on organisoitu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
MiMadrid Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
Vinatero kirjoitti:

Onkohan tilanne sama kaikkialla Espanjassa? Vaikuttaa siltä, että valikoimat ovat näissä kaupoissa kuitenkin lähes samoja. Mitenkähän homma on oikein organisoitu?

Näin: on pari isoa kiinalaisomisteista tukkuria jotka hoitavat maahantuonnin, varastoinnin ja jakelun tuon krääsän osalta. Samat tukkurit hoitavat muun tavaran (pääosin paikalliset elintarvikkeet) hankkimisen ja jakelun. Täällä Madridissa on muutama näitä kiinalaisten keskusvarastoja ja ne ovat aivan järkyttävän kokoisia laitoksia…

Kun nämä tukkurit sitten ostavat miljoona purkkia (kirjaimellisesti!) cokista niin siitähän tulee hyvät paljousalennukset. Naapurikaupan Pepe maksaa per purkki aika paljon enemmän kun ostelee niitä purkkeja ehkä muutaman sadan erissä Makrosta.

Tukkurit jeesaavat aloittelevaa yrittäjää (laina, paperisota, mahd. remontit) ja yrittäjä sitten ostaa hyllyt täyteen näiltä tukkureilta.

Kiinalaiset yrittäjät ovat vapautettuja tietyistä veroista olisiko ollut ensimmäiset 5 vuotta, siksipä noiden kauppojen omistaja vaihtuu samalla syklillä…ainakin papereissa.

Sitten kun vielä tehdään duunia 24/7 niin siinäpä tuo on. Sanomattakin kait selvää kuka käärii voitot sekä se että tähän liittyy eräitä lieveilmiöitä joista poliisi/verottaja ovat kiinnostuneita.