omatunto

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
kojo kirjoitti:

Minä puhunkin asian moraalisesta ja eettisestä puolesta.
Lähtee elintasopakolainen mistä vain, hänen tavoitteenaan on saada uudessa kohteessa mahdollisimman paljon etuja itselleen ja rahaa massiin joko kuluja pienentämällä tai tuloja kasvattamalla.
Minusta on epäeettistä jättää verot maksamatta kotimaahansa, missä kuitenkin ovat esim. kesähuvila ja sijoitukset ja pyrkiä mahdollisimman halvan verotuksen piiriin köyhemmässä, ilmaisetuja tarjoavassa maassa. Näin tekevät järjestään kovapalkkaiset autourheilijat ja perässä kykyjensä mukaan keskiluokka eläkkeelle jäädessään.

OK, kukin tekee niinkuin sielu sietää, mutta muistaa sitten oman statuksensa kanssa.

PS. olen itse kuvailemani elintasopakolainen, aina välillä häpeän sitä ja juuri sen tähden varon pilkkaamasta muita vastaavia etnisestä alkuperästä riippumatta.

Tsop tsop. Kyllä me jokainen ollaan ihan varmasti kotimaassakin pyritty saamaan mahdollisimman paljon etuja ja rahaa massit täyteen niin kuluja pienentámällä kuin tuloja kasvattamallakin. Eiköhän se ole ihan luonmnollista henkiinjäämis ja pärjäämistaistelua ja itse ainakin pidän vastakkaista toimintaa luonnonvastaisena, siis kulujen kasvattamista ja tulojen tietoista pienentämistä.

Ja mitä Suomessa sijaitseviin kesáhuviloihin ja kiinteistösijoituksiin, tai muihin tuottaviin sijoituksiin, tulee, niin kyllä niistá on verot maksettava vaikka itse asuisi Indokiinassa.
Ja mitä pahaa siinä on, jos käyttää laillisesti hyväkseen veroparatiisin suomaa veroetua-siksihän se veroetu on säádetty, että ne joilla on siihen varaa ja tilaisuus, tulisivat ja majoittaisivat varallisuutensa támán veroparatiisin pankkeihin ym.

Ja miten tuo 0-vero sitten menee – jos emme maksa Suomeen niin sitten maksamme toiseen maahan, tässä tapauksessa Espanjaan. Eikö niin. Ja eihän se meidän vikamme ole jos maassa on matala verotus-ja kun tätá taloustilannetta tássä katselee niin eiköhän se verotus Espanjassakin kiristyne ja sitá mukaa meidän omatuntomme puhdistune.