Oma tontti

LINKKI

Gardenia
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.10.2013
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 8

Ok. Eli varmaan sielläkin täytyy olla sitten hyvää pataa määrättyjen päättäjien kanssa jotta voi saada ostettua hyvän tontin kohtuullisella hinnalla 🙂 Ihan niinkuin tuntuu olevan Suomessakin – ainakin joillakin paikkakunnilla 😉
Vapailta markkinoilta voi siis vain ostaa tontin, onko kaupungeilla vielä omaa maata jota myydä/vuokrata? Tai oletteko kuulleet pakkolunastavatko kaupungit yksityisten maita rakennustoiminnalle niinkuin tekevät Suomessa?

Selma – taisit ihmetellä noita vero jne juttuja mutta thesis tulee kauppakorkeakouluun ja verot ja muut kulut muodostavat välillä ihan huomattavan kustannuserän jos ei tehdä asioita ”järkevästi”.

Suomenkielinenpalvelutoimisto – Advoco näyttää listaavan henkilöverotuksessa käytettäviä vähennyksiä, mainitsee IBI:n korotuksesta 4% -> 10% ja myös sen että vaikka se VAT (eli IVA) nousi syyskuussa 2012, niin veden VAT on mm jätteidenkeruun kanssa 10% IVA:lla. Sivustolla näyttää olevan hienosti listattu henkilökohtainen vähennys, invaliidivähennyksen suuruus Espanjan prosenttien mukaan, lapsista tulevat vähennykset jne. Veronkorotukset näyttävät olevan ihan huomattavia kun Suomessa on monen keskustelupalstan mukaan edelleen voimassa käsitys ettei Espanjassa oikeastaan mitään veroja tarvitse maksaa. Ja kun Olé-lehden vanhoja numeroita ei pääse noin vaan lueskelemaan, on tuo Advocon sivu aika hyvä tiedonlähde. Wikipediassa ei ollut ihan noin tarkasti noita asioita esitetty.