Oltiin lomalla

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 31 Oltiin lomalla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Marina
Marina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 321

Terveisiä Ahvenanmaalta! Päätimme tutustua pienellä lomalla Ahvenanmaahan ja siellä Maarianhaminaan, jossa hotellimme oli, sillä tähän saakka olemme viilettäneet saaren ohi matkoilla Ruotsiin. Tuntuu kuin olisimme olleet peräti ulkomailla, sillä siellähän kuuli ”vierasta” kieltä ja matkalla sai tehdä tax free-ostoksia.

Menomatka vain oli kovin dramaattinen, sillä joku keski-ikäinen mies oli päättänyt lopettaa päivänsä hyppäämällä Vikingin autolautalta mereen. Hän oli jättänyt lompakkonsa kannelle ja hypännyt 9. tai 10. kannelta alas. Pahaksi onneksi satuin pari kantta alempana näkemään, että hän vilahti ikkunan ohitse. Se mietitytti aika pitkään.

Laiva luonnollisesti pysäytettiin ja otettiin takapakkia. Loppujen lopuksi paikalla seisoi sekä Vikingin että Siljan lautta ja joku saksalainen alus. Kymmenkunta venettä, osaksi ammattilaisia, osaksi yksityisiä risteili paikalla ja ilmassa pörräsi kaksi helikopteria sekä lentokone. Mitään ei löytynyt.

Lopuksi 1,5 tunnin viivästymisen jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa.

Muuten loma oli ihan antoisa, vaikkakin tyypillinen suomalainen kesäsää pakotti välillä tutkimaan nähtävyyksiä sateensuojan alta. Tutustuimme kuitenkin pääsaareen aika perusteellisesti. Ihmiset olivat ystävällisiä ja auttavaisia, vaikkakin minulla on ollut toisenlaisia ennakkokäsityksiä. Urhoollisesti turistipaikoissa puhuttiin jopa suomea.

Kyllä tällainenkin pieni matka piristää arkirutiinien keskellä.