öljynkulutus…

LINKKI

Don Bavarontti
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 113
Vastauksia: 2154
Masa kirjoitti:

On totta, että monet uudet autot syövät( juovat ) öljyä.

Valmistaja antaa huomattavia kulutuslukuja/1000km ennenkuin moottoria syytetään vialliseksi.

Vaikka toisin väitetään on edelleen ”sisäänajo” erittäin tärkeä vaihe moottorin ”valmistamisesta” tuleviin työtehtäviin. Varsinkin ensimmäiset 1-3 tuhan km:n kannatta välttää suuria kierroksia yms. Moottori on, kuin keho, jota tulee lämmittää ennen kovempaa suoritusta.

Toisaalta, jos näyttää että moottori ei syö öljyä, niin se on harhanäky. Jok ikinen kerta, kun mäntä käy yläasennossa öljykalvo syntyy sylinterin seinään. Palotapahtumassa se osittai palaa pois. Kulutusta siis syntyy, vaikka ei se aina öljytikussa näy. Tilalle tulee kuona-aineita, vettä ja muita epäpuhtauksia, jotka aikanaan vahingoittavat konetta. Siksi verenvaihto ei ole koneen dopingia, vaan suorastaan pakollista.

Miksi tehtaat nykyään tekevät ”väljempiä” moottoreita?
Pakko. Nykyiset kuskit eivät malta ajaa moottoria sisään. Vanhaan malliin tehtynä moottorit leikkaisivat kiinni heti liikkeestä ulos ajettaessa, tai viimeistään ensimmäisellä moottoritiepätkällä!

Siltikin on nykyäänkin sisäänajo suositeltava pienten kiinnileikkaamisten estämiseksi. Niistäkin voi johtua runsas öljynkulutus.

No, mitäs uutta tässä oli automiehelle (naiselle?). Ei mitään!

Nykyisissä alumiinirakenteisissa moottoreissa tarvitaan sylinterin pyöreyden takaamiseksi ns.stressihoonausta, jotta reikä olisisi pyäreä runkolaakereiden- ja sylinterikannenpulttien kiristämisen jälkeen, jotta puristusrekaat ja öljyrengas voivat tehdä ”työnsä”. Puristusrenkaiden tehtävänähän on hoitaa putistupaineiden säilyvyys puristustahdin aikana. Ja öljyrenkaalla huolehtia öljyn kerääminen sylinterin seinämästä. Siihen tarvitaan ”öljytasku” alimman puristusrenkaan uranja ja öljyrenkaan uran väliin, johon öljy ylimäärä kerääntyy männän laskeutuessa alaspäin ja tyhjenee männän noustessa ylöspäin.

Nykyteknologiassa männän helmavälys säilyy aina lähestulkoon samanlaisena, eli hiuskarvan verran 0.04 mm, mänän laajentumista ohjatta erilaisten lämpölevyjen tai renkaiden avulla männäntapin suuntaiseksi.

Muute Volovo D5 se sissääsä Mobili ykköset 7 litroo, suodatin ja ilimansuodatin 130 € hintaan, olivatpa tarkistanneet jarrupalatii… Erittäin hyvä palavelu.

MANUEL GUIRADO CORDOBA (Varta)

TALLERES ELECTRICOS PARA VEHICULOS

c/Infantes, S/N , 29740 ,TORRE DEL MAR (MALAGA)