öljynjuonti

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746

On totta, että monet uudet autot syövät( juovat ) öljyä.

Valmistaja antaa huomattavia kulutuslukuja/1000km ennenkuin moottoria syytetään vialliseksi.

Vaikka toisin väitetään on edelleen ”sisäänajo” erittäin tärkeä vaihe moottorin ”valmistamisesta” tuleviin työtehtäviin. Varsinkin ensimmäiset 1-3 tuhan km:n kannatta välttää suuria kierroksia yms. Moottori on, kuin keho, jota tulee lämmittää ennen kovempaa suoritusta.

Toisaalta, jos näyttää että moottori ei syö öljyä, niin se on harhanäky. Jok ikinen kerta, kun mäntä käy yläasennossa öljykalvo syntyy sylinterin seinään. Palotapahtumassa se osittai palaa pois. Kulutusta siis syntyy, vaikka ei se aina öljytikussa näy. Tilalle tulee kuona-aineita, vettä ja muita epäpuhtauksia, jotka aikanaan vahingoittavat konetta. Siksi verenvaihto ei ole koneen dopingia, vaan suorastaan pakollista.

Miksi tehtaat nykyään tekevät ”väljempiä” moottoreita?
Pakko. Nykyiset kuskit eivät malta ajaa moottoria sisään. Vanhaan malliin tehtynä moottorit leikkaisivat kiinni heti liikkeestä ulos ajettaessa, tai viimeistään ensimmäisellä moottoritiepätkällä!

Siltikin on nykyäänkin sisäänajo suositeltava pienten kiinnileikkaamisten estämiseksi. Niistäkin voi johtua runsas öljynkulutus.

No, mitäs uutta tässä oli automiehelle (naiselle?). Ei mitään!