Olisihan se kiva kun systeemi noin toimisi

LINKKI

mañana mañana
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.06.2013
Kirjoituksia: 30
Vastauksia: 188

Tingissä ei ole hierarkiaa ja kaikki saavat osallistua yhteisiin töihin jos haluavat, mutta kenenkään ei ole pakko osallistua. Olen vakuuttunut, että ”harrastingiläisten” keskuuteen on muodostunut omia rinkejä/kuppikuntia, joissa koetaan olevan parempia kuin muut.

Joku rastapää kiertää kaikki vuodenajan Ting-kurssit ja kokoukset, istuu vain ja polttelee vesipiippua kertoen omia (harrastingiläisten mielestä äärimmäisen typeriä) mielipiteitään maailman pelastamisesta ja laulaa epävireisesti laulujaan. Rastapään osallistumattomuus yhteisiin hommiin alkaa nihertää muita tingiläisiä. Rastapää on tavallaan nostanut itse itsensä hierarkiassa korkeammalle tasolle kuin muut. Rastapää ei tee ruumiillista työtä tai mitään muutakaan yhteisen hyvän eteen.

Missään ryhmässä ei tuollaista katsottaisi hyvällä. Kuppikuntien ja harrastingiläisten ryhmät pikkuhiljaa tiivistyvät ja oikea järjestäytyminen voi alkaa. Enää ei riitä säännöiksi sähkökäyttöisten vempainten kielto vaan tulee liuta velvoitteita ja lisää kieltoja. Esimerkiksi Seva voisi olla ihan kiva salanimi näille pyyteettömille velvoitteille. 🙂

Sevasta. Eksyin kerran matkallani Intiaan ja siellä Amman ashramiin. Mielenkiinnosta kävin katsomassa paikkaa. Lakanaan pukeutunut nuori mies opasti minut askeettiseen huoneeseeni ja kertoi, että ashramissa ei kenenkään tarvitse tehdä yhtään mitään jos ei halua. Voi vain nauttia rakkaudentäyteisestä ilmapiiristä. Kiitin tiedoista. Ensimmäisen päivän kävelin ashramissa ja kävin ottamassa vähän aurinkoa kerrostalon kattoterassilla. Ihmettelin kun jo illalla minua mulkoiltiin vähän kummasti kieroon.

Seuraavana aamuna lakanaan sonnustauneen nuoren miehen katse ei hehkunutkaan enää sitä ”ammalan rakkautta”. Mies oli ojentamassa minulle vessaharjaa ja luuttua, kertoen, että tänään minun kontollani on sitten yleisten vessojen siivoaminen. Alimman kastin vieraat aloittavat pohjalta (oma kommenttini). Kysyin lakanamieheltä mitä hän sitten tekee tämän ”sevan” aikana (seva = pyyteetöntä, omasta halusta ja täysin vapaaehtoisesti suoritettavaa työtä, josta ei saa minkäänlaista rahallista tai muuta korvausta). Tämä nuori mies oli ollut ashramissa jo vuosia. Hän oli ylentynyt vuosien varrella liinavaatevastaavaksi.

Ojensin wc-harjan takaisin nuorelle miehelle hymyillen ja kerroin sittenkin siirtyväni jatkamaan lomaani hotellissa, jossa ei tunneta sevaa. 🙂