olis hyva muistaa

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Arnold kirjoitti:

kojo kirjoitti:

Maailmassa on niin paljon hätää kärsiviä lapsia… Milloin alatte rahdata heitä Suomeen?

Sepä se. Balkanin sodan aikana vaadittiin, että Suomi vastaanottaisi sodan jalkoihin jääneitä lapsia ja naisia. Okei, suostuttiin aivan kernaasti. Dohh, arvatkaas, mitä sieltä sitten Suomeen rahdattiin? No tottahan toki sotilaskuntoisia nuoria miehiä. Asia vaiennettiin mediassa melko nopeasti. 🙁

Tässä oli nyt mulla varmaan rasismi ja persu, joten kohta se yksi jäpättäjä taas tulee esiin sieltä kivenkolostaan. }:)[/quote]

Kyllä meitä suomalaisiakin on rahdattu maailmalle, oikein joukoittain. Ja olisi kovin hyödyllistá, jos me suomalaiset tuntisimme oman historiamme, se voisi ehkä hieman terástää katsetta, jopa juhannuksena:

Aluksi muista ja mittasuhteista: Risto Laakkonen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:

Balkan tuli lähelle ja se osoitti suomalaisille, että olemme osa samaa yhteistä Eurooppaa. Suomalaisten valmiudet Kosovon pakolaisten auttamiseen oli mittavaa. Tämä herätti toiveita siitä, että vastuunkantaminen maailman pakolaiskysymyksessä ja ihmisoikeustyössä on saavuttanut huomattavan osan suomalaisista. Tuoreet väestön etnisiä asenteita mittaavat tutkimukset osoittavat kuitenkin, että erilaisuuden kohtaaminen ja uuden yhteisyyden synnyttäminen on huomattavalle osalle suomalaisia ylivoimaiselta tuntuva matka. Tätä matkaa voidaan lyhentää valistuksen ja kasvatuksen avulla.

Suomi otti vastaan tänä vuonna noin tuhat evakuoitua Kosovon albaania. Tämä oli Euroopan unionin jäsenmaalta vähintä, mitä Suomi saattoi tehdä. Määrä kuului myös EU-maiden pienimpiin. Tätä ennen Suomeen Kosovosta oli tullut noin 2 000 turvapaikanhakijana ja perheenyhdistämisten kautta. Suomeen evakuoiduista on tähän mennessä palannut organisoidusti 400 kosovolaista.

Wikipedia kertoo seuraavaa:

Sotalapset ovat lapsia, jotka lähetettiin Suomesta toista maailmansotaa pakoon muihin Pohjoismaihin, lähinnä Ruotsiin. Talvi- ja jatkosodan aikana 1939–1945 Suomesta siirrettiin Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan yhteensä lähes 80 000 lasta. Ruotsiin vietiin tai lähti noin 72 000 lasta, Tanskaan 4 200 ja Norjaan noin sata lasta ja äitiä. Noin 15 500 heistä jäi palaamatta Suomeen.

Genealogia.fi tietäá tämmöistä

Suomi on perinteisesti ollut maa, josta on muutettu pois. Viimeisen sadan vuoden aikana on yli miljoona suomalaista muuttanut muihin maihin. Palanneita on 20-40 % riippuen ajankohdasta ja kohdemaasta. On arvioitu, että ilman siirtolaisuutta Suomessa olisi nykyään 6-7 miljoonaa asukasta.

Suomen historiassa voidaan erottaa useita jaksoja, jolloin siirtolaisuudesta on tullut kansanvaellus. Ensimmäinen jakso oli 1500- ja 1600-luvuilla, jolloin suomalaiset asettuivat asumaan uudisasukkaina Keski-Ruotsin asumattomille metsäalueille, osa jopa Norjan puolelle.

Merkittävin muuttoaalto alkoi 1860-luvulla ja jatkui 1930-luvulle. Tällöin suomalaiset muuttivat lähinnä Pohjois-Amerikkaan. Seuraava vastaavan suuruinen aalto oli Ruotsiin muutto 1950-luvulta 1970-luvun puoleen väliin. Se oli niin voimakas, että Suomen väkiluku jopa pieneni.

Tässä ketjussa tosin taisi olla aiheena koirat, mutta taas kerran lipsahti… Mutta tottakai pakolaiskoirille on tarjottava turvapaikka, joko kotimaassa tai ulkomailla. Koirilla on ihan samanlainen oikeus elámään ja turvallisuuteen kuin muillakin Jumalan luomilla olennoilla. Ei tiedä, vaikka joku páivä meidän kársiviä koiraparkojamme pelastetaan muihin maihin. Aika näyttäá!