Olen samaa mieltä kanssasi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä varpunen
varpunen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.12.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 11

Se mikä itseäni ärsyttää täällä, on juuri se tietämättömyys ja se että automaattisesti Espanja on ”paratiisi”. Täällä ajatellaan, että kun kerran niin moni tulee tänne lomalle, niin tämän on paikka jossa kaikki haluavat myös asua, tms ei ymmärretä sitä että lomailu ja asumininen johon liittyy siitten taas yleinen elintaso jne ovat kaksi eri asiaa.

Mäkin olen pitkään ottanut asiat niin, että se mikä ei tapa niin se vahvistaa, mutta nyt kun on lapsia, asioista ajattelee ehkä eri tavalla… haluanko, että lapsiani kohdellaan ”rasistisesti”, vaikka koulussa taustansa takia? Asun duunarien asuinalueella, ”duunari” olen itsenkin, joten en tiedä/tunne miten ylempi keskiluokka tms ajattelee täällä asioista, puhun nyt tavallisista espanjalaisista, jotka lomailevat vain ja ainostaan Espanjassa ja puhuvat vain ja ainostaan castellanoa….

Itseänikin on yllättänyt tietyt onglemat ja tilanteet, joihin olen joutunut suomalaisuuteni takia, enkä ole täällä Madridissa ainoa, jolle on tapahtunut outoja juttuja esim viranomaisten kanssa asioidessani.

Artikkelista sen verran, että se,mikä siinä minua ”ärsytti” on se streotypia, ja asenne, joka taas suomalaisuuteen liitetään, väkivalta, itsemurhat, alkoholismi. Suomen ”hyvistä” puolista ei tiedetä mitään, miksi vain negatiiviset asiat nostetaan esille? On vaarallista, jos rankoista aiheista puhutaan tuntematta suomalaista kulttuuria, tapoja ja historiaa. Vähän sama asia, kuin jos Suomessa julkaistaisiin artikkeli, jossa kerrottaisiin espanjalaisten taipumuksesta terrorismiin ja pommien asentamiseen (Eta-terrorisit). Mielestäni matkailumielikuva turisteille ja kussakin maassa olevat onglemat ovat kaksi eri asiaa, eihän esim Espanjaa markkinoida Suomessa ”rattijuoppojen” tai ”huumeiden maana” vaan paratiisina jossa aurinko paistaa.