Olen joutessani …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat pulinaboxi 77 Olen joutessani …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
oleo kirjoitti:

Onko järkevää mennä ”suoraan” alppien yli Sveitsin tms. maiden kautta siis vuorten yli?

Kerran ajoin joutessani Espanjaan silleen, että kuljin ensin suoraan vuoriston läpi Italiaan, Ligurian rannikolle (Genova ja Savona). Sieltä sitten vanhaa Rivieran rantatietä pitkin nautiskellen Espanjaan. Ihan kiva ajomatka, kun aikaa oli.

Sen mukaisesti siis menisin sinuna Italiaan suoraapäätä samalla tavalla. Maisemat ovat komeita ja tiet erinomaisessa kunnossa. Ajankohdasta riippuen ei edes hotellivarauksia tarvita, vaan itsekin löysin aina kohtuullisen majapaikan, kun sain tarpeeksi ajamisesta ja ilta koitti. Michelin neuvoo lähemmän reitin, kuten tiesitkin.

Samaa reittiä käyttää myös kaverini, joka ajelee ajoittain henkilöautolla pohjoisesta Italiasta Suomeen.

oleo kirjoitti:

Sitten vielä, kuinkahan kauan kestää ajaa Helsingistä, jos Helsingistä ajattelee lähtevänsä, että on mennyt läpi Saksan (laivalla sinne Saksaan asti Hesasta) ylipäätänsä puolet Ranskasta ajanut?

Laivamatkan osaat arvioida itse. Olen ajanut Saksan läpi Hampurista Freiburgiin lähtien aamulla ja ollen vielä valoisaan aikaan perillä. Tarkkoja kellonaikoja en muista. Mutta onhan se hullun puuhaa – paahtaa nyt silleen ohittaen vaikka mitä mielenkiintoista ja nähdä vain se vähä, mitä tien päällä tapahtuu.