Olen itse ollut

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Ryanairin puolesta Olen itse ollut

LINKKI

Loikkari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2013
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 235

Olen itse ollut alihankkijana, mm kuljetusyritys ja rakennusalalla. Eli jos ”fair trade” on tärkeä perusta palvelua/tuotetta ostettaessa, et silloin voi käyttää kuljetuspalveluja. Kun sitä seurasin läheltä, omistaessani kahdeksan yksikköä (autoa tai traileria, itselläni kaikki oli vetoautoja) ja ollessani liittyneenä erinäisiin tilauskeskuksiin, uskoisin omaavani hiukan kokemusta asian tiimoilta. Muodostuihan myös ystäväpiirini samankaltaisista yrittäjistä. Tulevaisuus ehkä näyttää siltä että kaikilta vaaditaan oman toiminimen rekisteröimistä eikä palkka suhteita ole enää olemassakaan.

Samaten R-kioskilla et voi asioida, McDonald´s jne, näitä on paljon aloja/yrityksiä joissa toimija on itsenäinen yrittäjä. Kuljetuspuolelta voin sanoa että siinä on varsinainen villilänsi, esim eräs iso päivittäistavara ketju sanoi mulle toisesta ylilastista kieltäytymisen jälkeen että huomenna ei tarvi sitten tullakkaan kun ei kerran työ kiinnosta, jonossa on kymmenkunta muuta tulijaa jotka ajaa sen mitä ajojärjestelijä kouraan lyö (rahtisetelinä) Eli et siis voi käyttää ruokakaupan palvelujakaan. Tommoinen fair trade on vain kaunis ajatus miten asiat voisivat olla, ihan kuten ilmaston suojelukin. Olin mm roskakuskinakin kolme vuotta sen jälkeen kun hävitin yritykseni, joten esimerkiksi vaikka roskien lajittelu kotona on hukkaan heitettyä touhua, kun roska auto tulee ja kippaa kaikki, kompostit, roskat, muovit jne samaan säiliöön ja ajaa ne vaikka kaukolämpökeskukseen jossa ne poltetaan samassa uunissa.

Ei se ole epäreilua jos yritys (Ryanair) hakee kustannustehokkaita ratkaisuja esim lentokentistä, vai onko? Meillä sitä sanotaan vapaaksi kilpailuksi markkinataloudessa.