olen ikává ihminen

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Tämä ei ole Sinulle Yksinhuoltaja-äiti, vaan kaikille, jotka uskovat pääsevänsä vaikeuksia pakoon muuttamalla Espanjaan.

Tänne palstalle tulee ihan jatkuvasti kyselyjä Espanjaan muuttamisesta ja aika monella náyttää olevan syynä Suomesta pakeneminen. Jotain on mennyt kotimaassa pieleen ja uskotaan, että Espanjassa kaikki muuttuu hyväksi.

Mutta valitettavasti niin ei käy, monesti kaikki muuttuu entistá kauheammaksi. Suosittelen erittäin lämpimästi jokaiselle Espanjaan pakenemista suunnittelevalle harkitsemista ja harkitsemista ja vielä kerran harkitsemista. Tänne ei kannata láhteä henkselit paukkuen ja lompakko tyhjäná, on miljoona kertaa viisaampaa járjestää ne sotkuiset asiat kotona Suomessa.

Suomi on, ihan totta, kylmä ja ikävä maa. Ihmiset on tylsiä ja harmaita, vettä ja räntää sataa ja kaikki on kauhean kallista. Mutta Suomessa siitä huolimatta on sosiaaliturva, kaikille on leipäá ja lämmintä ja täällä sitä ei välttämáttä ole tarjolla. Kovin pitkälle ei pelkän auringon paisteen ja flamencon avulla potkita, jokainen tarvitsee katon päänsä päälle ja vatsan táytettä. Espanjassa ei ole kilttiä sossun tátiá, joka hoitaa asiat kun tiukka paikka tulee. Ja ihan kuten Rita kirjoitti, pysyvásti Espanjaan muuttavilta katkeaa suomalainen sosiaaliturva. Loppuu lapsilisát ja páivárahat.Työttömyyskorvaus sentään juoksee 3 kuukautta. Asunnon hankkimista varten táállä pitäá olla heti káttelyssä kolmen kuukauden vuokraa vastaava rahasumma: takuuvuokra, válittäjän palkkio ja ensimmäisen asumiskuukauden vuokra. Siis jos vuokra on vaikkapa 500,00 euroa/kk niin alussa on oltava 1.500 euroa, että saa avaimet.

Tämä on nyt ilmeisesti huomattu myös suomessa ja náhtävásti náitá maailman murjomia on aina vaan enemmän täállä Costalla kun tänne on tulossa suomalainen sosiaalihoitajakin oikein viranhaltijaksi. Mahtaako tulla sosiaalitoimiston rahanjakoluukkukin – toivottavasti ei, sillä sitten ei enäá mikään pitele suomalaisten l…reiden rynnistystä palmun alle.