Ole

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748


”Suosittelemme välttämään lähikuukausina erityisesti Espanja- ja Portugaliriskiä.Näkemyksemme mukaan Espanja tulee olemaan lähivuosien selkeä suhteellinen häviäjä euroalueella. Arviomme mukaan Espanjan kiinteistömarkkinoiden riskit voivat yllättää markkinat ja nostaa kielteisessä sävyssä otsikoihin monia suuria eurooppalaispankkeja. Ranska ja Saksa ovat suurimmat ulkomaiset lainoittajat Espanjassa.”

”Suhtaudumme erittäin kriittisesti espanjalaisten pankkien näkymiin”

”Espanjan työttömyysasteen odotetaan nousevan kuluvana vuonna yli 20 %:iin, kun koko euroalueelle ennuste on 10,5 %. Espanjan rakennussektori on ollut merkittävä työllistäjä, mutta vetoapua tarvittaisiin nyt muualta. Työllistävä vaikutus tulee lähivuosina olemaan negatiivinen korkeasta myymättömien asuntojen määrästä johtuen”

”Espanjan kiinteistösektorin riskien materialisoituminen ei ole vielä alkanut, mutta sen aika alkaa olla ovella. Tällä olisi voimakas vaikutus varsinkin Espanjan pankkisektoriin,mutta se heijastuisi myös työmarkkinoihin ja yksityiseen kulutukseen. Espanjan ”Spanish Mortgage Associationin” puheenjohtaja totesi pari viikkoa sitten, että Espanjan kiinteistösektori on käytännössä konkurssissa. Espanjan keskuspankki vaati lehtitietojen mukaan kiinteistöjen lainoittajia kirjaamaan kiinteistöjen arvoja 20 % alaspäin. Jos alaskirjauksia aletaan tehdä, niin kiinteistöjen hinnat jatkavat laskuaan.”

”Espanjan asuntojen hinnat eivät ole laskeneet läheskään yhtä paljon kuin esimerkiksi Irlannissa tai Yhdysvalloissa. Myymättömien asuntojen määrä Espanjassa on noin 3,0 miljoonaa. Lukuun sisältyy nykyiset, uudet ja valmistumassa olevat asunnot. Vuosittainen kysyntä on noin 200 tuhatta, joten asuntojen myymiseen menee useampi vuosi, vaikka kysyntä piristyisikin huomattavasti. Suhteutettuna Espanjan asukaslukuun (47m) luku on myös korkea.”
—–

Eli seuraavaan 15 vuoteen ei tarvi uusia asuntoja rakentaa…tervetuloa vaan Espanjaan tyonhakuun kaikki
kynnelle kykenevat, mutta hoitakaan ainakin joku katto paan paalle, talvi on ollut sateisin 50 vuoteen.

[/quote]

Ja juuri tämän takia: Tervemenoa Espanjaan suomalaiset eläkeläiset, siellä tulee seuraavienkin vuosien aikana pärjäämään pienellä eläkkeellä. Hintojen nousua ei ole näköpiirissä, päinvastoin kaikki hinnat tulevat laskemaan. Ja miksi ihmeessä jokaisen suomalaisen pitäisi ostaa asunto Espanjasta? Espanjan vuokramarkkinoille tulee koko ajan lisää asuntoja ja kun tarjonta kasvaa niin vuokrat laskevat. Mutta miten Suomessa – hinnat nousevat olipa lama tai nousukausi, junat eivät kulje, sähköt katkeilevat, vuokrat hipovat jo nyt taivaita (eikä meillä kaikilla ole omaa asuntoa)on maksettava televisiolupamaksu, jos katselee televisiota ja jatkossahan se on maksettava, vaikka ei edes omistaisi vastaanotinta. Espanjassa kaikki on toisin,ei ole televisiolupia, maksuton terveydenhoitokin pelaa, erikoislääkärille ja leikkauksiin pääsee, ja lääkkeet ovat halpoja, eläkeläiset ja yli 60 v saavat erikoisalennuksia bussiin ja juniin ja edulliset ateriat eläkeläisten omissa paikoissa. Koska suomessa uskotte päästävän tähän? Minä en usko, että koskaan, nyt jo teroitetaan leikkurin teriä ja viimeistään seuraava hallitus viiltelee roiman palan suomalaisesta perusturvasta. Viva España!