Olé Oña

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Hieman ihmetyttää tämä Bhajeen aloitus. Onko sinulla jotakin henkilökohtaista Oñaa vastaan? Tuo uutinen, jota tässä on kommentoitu, on jo vanha, se julkaistiin muistaakseni vuosi sitten ja on nyt vaalien alla nostettu esiin. Tietenkin, kaikki loanheittäjät ovat nyt liikkeellä kuin trullit pääsiäisen aikaan. Ja mitenkähän tuon laitoksen tutkimusten luotettavuuden laita on, sen mukaanhan Suomessa ei ole korruptiota juuri lainkaan. Ja me kaikki tiedämme, ainakin jos haluamme tietää, että Suomessa on hyvin syväänjuurtunut korruptio ja hyvä veli-systeemi, joka periytyy ihan sieltä itsenäisyyden aamuhämäristä. Tässä voitaisiin muistella vaikka jotain lautakasaa ja suhdetta yksinhuoltaja-äitiin tai vastaavasti erään herran nimen vetämistä tapetille muutaman tekstiviestin takia. Se kyllä toimii Suomessa tosi hyvin, vaikka tuo tutkimuslaitos ei sitä huomannutkaan.

Oña on ollut alcaldesana vuodesta 1991 alkaen. Ja aina hänet on valittu uudelleen vapailla vaaleilla, fuengirolalaiset ovat luottaneet häneen ja luottavat hyvin todennäköisesti jälleen kerran. Suomalaiset voivat äänestää vaikka mattivanhasta, jos Oña tuntuu liian korruptoituneelta.

En itse asu Fuengirolassa ja siksi en seuraa aktiivisesti kunnallispolitiikka siellä, mutta ei kuitenkaan ole silmään pistänyt mitään sellaista, josta voisi jotain negatiivista páátellä. Esimerkiksi raha-asiat lienevät Fuengirolassa varsin mallikkaasti hoidettu, kaupunki ei ole korviaan myöten veloissa, seguridad social-maksut on hoidettu ja kaikki juntalta tulevat avustukset ajallaan anottu. Ja tässä voisi ottaa vertailukohteeksi naapurikunnan Benalmadenan, joka on suossa raha-asioiden huonon hoidon takia. Ja siellähän oli Bolinin jälkeen vallassa hetken aikaa sosialistit ja Javier Carnero, joka kunnostautui mm. silkkisolmioita ostamalla.

Tässä on hyvä esimerkki Fuengirolan älyllisestä taloudenhoidosta ja rahavarantojen kartuttamisesta, voisi ottaa mallia Suomessakin:

Asimismo, también se han extendido en los últimos ejercicios otras fórmulas como la posibilidad de fraccionar recibos, la ampliación del periodo de pago voluntario, las bonificaciones por domiciliación bancaria, los descuentos para los colectivos con menos recursos (pensionistas, familias numerosas o personas con discapacidad) o, como en el caso de Fuengirola, la elaboración de un calendario casi a la carta, personalizado en función de las necesidades de cada uno. Con iniciativas como éstas, el Consistorio fuengiroleño puede presumir de haber conseguido mantener su nivel recaudatorio previo a la crisis. Así, en 2010 se ingresaron 28,3 millones de euros frente a los 35,5 previstos en los padrones (79,7%), mientras que computando la media de cobro de todos los impuestos, el índice se eleva al 84,5%. (Diario Sur, 8.5.2011)

Fuengirola on erinomaisen hyvin hoidettu kaupunki. Kiitos Oñalle. Turvallinen, puhdas ja kaikki palvelut on mallillaan. Mitä muuta voi odottaa ja toivottavasti valta ei vaihdu!