okrapokra

LINKKI

pauliina.juvanen
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.03.2013
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 7

Ok, entiendo…En tiedä, onko se työllisyys tilanne sen kummempi suomessakaan. Tilastoja vain osataan hienosti kaunistella täällä (valheiden luvattu maa). Jostain luin, että se todellinen työttömien määrä on tällähetkellä n.638.000 työtöntä, eikä jotain sinnepäin, kuten esim. 250.000 tai 435.000.

No, en tiedä palkkatasoa siellä tällähetkellä, mutta suomessa saan 600e/kk työmarkkinatukea, josta yli puolet menee vuokran omavastuuseen. Saan toki lapsilisän (152e/kk)ja elatustuen (152e/kk). Mutta tuosta kun maksaa sähkön, ja muut pakolliset menot, jää ruokaan, puhtauteen ja vaatteisiin n.230e/ kk. Onneksi osaan ommella ja tehdä ruokaa, ettei tarvitse eineksiä ostaa 😉 Mutta oikeasti tuo 200e kk ei edes riitä kahden ihmisen ruokiin suomessa nykyisellä hintatasolla. Onneksi herneet ja kaurahiutaleet ovat halpoja. Syömme usein hernekeittoa (1 pussista herneitä saa 3l keittoa), kaurapuuroa, paistinperunoita med sipuli ja kananmuna…. Ihan hyvää on ja hengissä pysytty. Sos.toimi ei anna toimeentulotukea, koska olemme heidän laskutapojen mukaan hyvätuloisia.

Töitä täältä on turha odottaa. Siis suomalaisen. Rekryfirmat kiertelevät eurooppaa ja aasiaa, löytääkseen halpaa työvoimaa 🙁 Oli myös 45min ohjelmassa juttua yhdestä kunnasta, jossa huutava työvoimapula, niin joutuvat rekryymaan ulkomailta. Minä tietty menin kyseisen kunnan sivuilta ja työkän sivuilta etsimään niitä kymmeniä jopa satoja avoimia työpaikkoja. Mutta ylläri oli suuri, kun ei siellä ollut niitä avoimia paikkoja. Todellisuudessa ne paikat ovat juuri sille halpatyövoimalle. No mutta, pikkuvikoja. Kyllä tämä näiden herrojen ja hidalkojen nilkkaan vielä jokupäivä kolahtaa.

Terveisin
Pauliina 🙂