ok , här tvettar

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Tää on sitten mun subjektiivinen näkemys ja kokemus.Me asutaan urbanisaatiossa missä asuu kaikkia kansallisuuksia.Me muutettiin vasta syksylla tänne vakituisesti, mutta ollaan asuttu paljonkin täällä parinkymmenen vuoden aikana.
Meidän talossa asuu useampia espanjalaisia perheitä , lähinnä viikonloppuisin ja lomilla , sekä kesällä.
Kuten aikaisemmin tuolla mainittiin ,täällä kuuluu ehdottomasti hyviin tapoihin tervehtiä aina,jopa useita kertoja päivässä , ihmisiä joita kohdataan.Esim.hississä aina tervehditään aivan tuntemattomia ihmisiä,samoin hissistä poistuttaessa hyvästellään!!! Eli vähintään tällä tasolla se menee.
Yleisesti ottaen ,espanjalaiset eivät puhu englantia, ja vaikka osaisivatkin sitä , ovat hyvin ujoja käyttämään sitä.Meidän talon espanjalaisista yksi mies puhuu englantia ,huonommin kuin minä espanjaa.
Kun mulla kumminkin on kielitaito karttunut tässä vuosien varrella , mä pystyn nykyään jo jonkuntasoiseen järkevään ajatustenvaihtoon naapureiden kanssa.Taas noin enempää yleistämättä , nämä ”meidän” espanjalaiset ovat hyvin ystävällisiä ja uteliaita ,kielimuuri on vaan se yleinen este kanssakäymiselle. Ihmisistä riippuen voi syntyä sitten eritasoisia ystävyyssuhteita , mutta saattaa olla että täkäläiseen kulttuuriin kuuluu seurustelu suvun , joka on täkäläisittäin hyvin laaja ,kanssa.Muiden kanssa voi olla pinnallisempaa? Muualla, esim.kaupungilla baareissa tai missä vaan, missä on ihmisiä, on hyvin helppo ryhtyä puheisiin ihmisten kanssa .Mutta huom.espanjaksi , muuta ei oikeasti osata.
Mun kokemus espanjalaisista on vain ja ainoastaan myönteinen.Vaikka mua on näilläkin palstoilla arvioitu negatiiviseksi ihmiseksi , niin tässä asiassa mulla ei ole kuin positiivisia kokemuksia.
Ja siitä vielä lisäpisteitä espanjalaisille , että jos puhut vähänkin espanjaa , niin vastapuoli oikeasti yrittää ymmärtää ja auttaa. Eli jos oma pokka kestää , ja miksei kestäisi , täällä on helppo saada käytännön harjoitusta.
Täällä, niinkuin suomessakin, on tietenkin suuria eroja yksilöiden välillä. Mun käsitykset pätee Andaluciassa , missä on mun mielestä kivoja ihmisiä.Samoin , kun ollaan käyty muualla , tulee mieleen Extremadura ,missä oli tosi ystävällistä porukkaa.Samoin pohjoisessa. Missään ei ole ollut vaikeuksia ihmisten kanssa , mutta voi olla täällä, niinkuin muuallakin , että esim.isoissa kaupungeissa ihmisillä on omat kiireensä ja se vaikuttaa asenteisiin.