Oikka

LINKKI

Pintor
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.11.2006
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 484

🙂 Hyvä on, ei mitään hätää ! Aikoinaan matkalla Mallorcalle Iberian koneessa Ihanat lentoemot veivät minut taakse keittiöön ja kaikki oli sen jälkeen ilmaista.
Olinpa oppinut sanakirjan kautta muutaman sataa sanaa espanjaa, ja sanoivat, että puhun hyvin Heidän kieltä. ( no olin kai aika komea poika silloin ).

Mutta sen jälkeen ei muuta kuin eräs suomalainen itsetietoinen missimaisteri sanonut sen jälkeen kun sanoin, että olen opiskellut Espanjan kielen. Että, et sinä osaa muuta kuin laittaa vain sanoja ” pötköön ” !.

Ehkä en, mutta kuitenkin n. 400 sadalla keikkamatkalla/por un ano, oli aikaa tehdä ns. läksyjä Hola – Amigos nimisestä oppikirjasta, joka oli tai on vieläkin Suomen lukioissa oppikirjana espanjankielen opetuksessa. ( ja paljon muitakin libros ).

Tämä on kai pientä tositaitajien mielestä. Olen sentään ollut tulkkina esim ”
törpölle suomalaiselle työnhakijalle espanjanmarkkinoille ”. Hele..tin hullu kun ei tappanut kaasuräjähdyksellä ja minä sain oppailta haukkumiset!!!

Sata matkaa ja vaivaiset neljätalvea Aurinkorannikolla asuneena sanon vain, että maan kieltä täytyy jossain mielessä taitaa. Moni tauluni olisi jäänyt myymättä ja noita alennuksia saamatta .

Minulla on ystäviä, jotka puhuu virallasta kieltä ja pidämme hauskaa Skypen kautta muutaman tunnin silloin ja Joulupaketit tietysti aina !

Muuten Leena leipurin kotona näin tauluni Hänen seinällään. Ohjelmassa Fuengirola. Ja jos sanoa Terveisiä samaan syssyyn minun yställine tai aivan samaan syyssyyn kaikille !!!

Ja, Oikka tee hommia niin et tule katumaan.