Oikeudenhaltijat

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma TVkaistan laillisuus Oikeudenhaltijat

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

Kuten joskus aiemmin sanoin, palveluhan on hyvä ja joku toinen että sillä saadaan hienosti ylläpidettyä suomalaisia ja suomalaista kulttuuria ulkomailla. Se ei kuitenkaan oikeuta rikkomaan lakeja tai sopimuksia, vaikka ne olisivatkin huonoja. Sehän on tosiaankin selvää, että TV-Kaista todellisuudessa tekee rahansa nimenomaan myymällä ohjalmamateriaalia, mihin sillä ei ole oikeutta. Tätä tuskin oikeuslaitoksen tulkinnanvapaus päästäisi läpi.

TV-yhtiöiden ja tekijänoikudenhaltijoiden väliset sopimukset ovat vuoren varmasti kaksikantaisia, eli
– jakelusopimuksen antaja takaa ettei se tai kukaan muu jakele sopimuksen sisältäviä ”tuotteita” sopimuksen saajan alueelle (jotta saajalla on mahdollisuus rauhassa tehdä kaupallista toimintaansa alueellaan, JA
– toisaalta sopimuksen saaja joutuu vastaavasti huolehtimaan ettei sen saamaa ”tuotetta” jaella sen alueelta muualle (koska oikeudenhaltija haluaa itse kerätä rahansa taas sieltä).

Ei se kyllä ihan näin helppoa ole. Muutenhan palvelu olisi jo suljettu. Tallennuspalvelu sellaisenaan tuskin on laiton. Suoran lähetteen lähettäminen olisi. Jos jonkun itselleen tekemä tallenne on laillinen ja sen voi esim. DVD:llä viedä ulkomaille niin muuttaako internet siirtotienä sen laittomaksi. Aika vaikea kuvitella, että tekisi.

Kivi kengässä on siis se, että ulkomailla olevat tekevät tallennusta paljon (muutaman DVD-leffan siirtämistä ulkomaille/lomalle ajatellen) ja toisaalta tapahtuman helppous. Näiden keskustelujen ja filosofointien jälkeen voisin kuvitella TVK:n voittavan jutun ja sehän olisi hieno homma.