Oikein käsitetty

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 64 Oikein käsitetty

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
kojo kirjoitti:

Olen käsittänyt, että Old Chap on mennyt naimisiin thaimaalaisin rituaalein. Joitakin suomalaismiehiä saattaisi kiinnostaa, millainen paperisota sitä edeltää. Suomesta piti varmaan tilata ainakin esteettymyystodistus, entä muuta? Pitikö nämä paperit ja passikopio käännättää thaikielisiksi? Ja häämenojen jälkeen ilmeisesti paperinivaska toimitettiin Suomen lähetystöön?

Homma on lopulta yksinkertainen ja selkeä, kun sen monimutkaisuuden ensin mutkien kautta sellaiseksi oivaltaa. Kuvioiden täsmällinen selvittäminen tässä on kuitenkin ehkä turhaa. Lähetä privaattipostia jos olet ihan tosissasi, niin voin antaa täsmällisempää neuvontaa tai ehkäpä ryhtyä jopa asioittesi hoitajaksi, jos silleen saattaisin riisiä perheelleni tienata.

Lisätietoja saat kuitenkin vaivatta suurlähetystön ja maistraatin sivuilta.

1. Esteettömyystodistus ja muutama muu paperi suurlähetystään ja sieltä ”vihkimislupa”.
2. Semmoinen käännetään sitten thaiksi.
3. Seuraavaksi legalisointi Thaimaan ulkoministeriön legalisointiosastolta.
4. Avioliiton rekisteröinti Thaimaassa paikallisen viranomaisen toimesta.
5. Thaikielinen vihkitodistus käännetään englanniksi.
6. Mennään sen kanssa suurlähetystöön ja täytetään siellä paperi Suomen väestörekisteriä varten.

Äläkä unohda avioehtoa ja testamenttia todettuasi ensin, että olet todella tosissasi. Ja funtsi ensin, sillä monet ympäristön naureskelemat tarinat farang-thai-avioliittojen kohtaloista ovat tosia. Mutta älä usko myöskään pelkästään niitä. Kaikkialla on aina ja tulee olemaan sekä hyviä että huonoja ihmisiä. Pidä kuitenkin älli yksin yläpäässä vaikka kuinka hyvältä tuntuisi myös toisessa päässä.

Itse hääjuhla voidaan järjestää ilman virallista rekisteröintiä, jolloin olet suvun silmissä naimisissa, mutta todellisuudessa et. Tai voit pelkästään rekisteröidä liittosi ja se on sillä hyvä – mutta suositan hääjuhlia. Vähemmätkin antavat enemmän kuin länsimaiset kirkkohäät (ja maksavat paljon vähemmän). Tulee hyvä mieli kaikille.

Ja vielä kerran: Mä olen nyt nähnyt lyhyenäkin aikana paljon kummallisia tyyppejä, joilla on hinku naimisiin thaimaalaisten tyttöjen kanssa. Uskomatonta, mutta ymmärrettävää. Vaan vaimonikin kauhistelee. Yrittäkää nyt uskoa kundit, että täällä moni köyhä tyttö hakee paremminkin taloudellista ratkaisua kuin miestä – eikä aina edes yksin itselleen vaan koko perheelleen (johon saattaa kuulua valmiiksi vanhemmat, isovanhemmat, parikin lasta ja joissakin tapauksissa myös vanhastaan valittu thaimaalainen mies). Kaikki ookoo, mutta ota ensin selvää.

Joo, mulla on varaa sanoa, sillä en itse ole tehnyt mitään silmät ummessa. Samalla tietenkin siunaan sitä, että kuinka saatoinkin kohdata (ennalta edes etsimättä tai arvaamatta) sen, jonka kanssa en kompastu. Me oltiin kummatkin ymmällämme ja sattumalta lisäksi epäluuloisia toisistamme ja kaiken päälle rakastuttiin. Kummallista, mutta totta.

Edelleen – niille, joita kummastuttaa kauhea ikäero tai kulttuurien välinen kuilu: Ihan olette oikeassa varsinkin, kun luette iltapäivälehtiä ja uskotte stereotypiat tosiksi. Pieni paneutuminen kulttuureihin ja lyhytkin matka turistikeskuksien ulkopuolelle arkiseen elämään tutustumisineen saattaisi kuitenkin avartaa näkemyksiä. Niin minäkin olin aluksi ymmälläni tultuani maahan, mutta niin ovat myös thaimaalaiset, jos vierailevat edes viikon verran Saariselän monotansseissa tai Itämeren laivaristeilyillä ja päättelevät sen perusteella jotakin länsimaisista naisista.

Olen minä onnen ennenkin kokenut – tietämättä kuitenkaan, mitä se lopulta voisi olla.

Myöhään mutta milloinkaan – OC