Oikealla asenteella pärjää aina

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Samuel susirajan takaa Oikealla asenteella pärjää aina

LINKKI

samujose
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 25
Taiju kirjoitti:

Ymmärrän, että elämässä on joskus pysähdyttäväkin ja löydettävä se oma juttu. On haasteellista ja tyydytystä antavaa olla rakentamassa tai edes osallisena jossain hiukan pienemmässä yhteisössä/kylässä/tms.

Totta! Minä olen asunut kenties 30% elämästäni maaseudulla ja loput kaupungissa, nyt veri vetää pienempään yhteisöön jossa tietysti on ne negatiiviset puolensa (kaikki tietää kaikkien asiat) mutta myös vahvuutensa (ketään ei jätetä yksin).

Taiju kirjoitti:

Tyttäreni lukee lukiossa espanjaa ja minä kansalaisopistossa. Tytär hallitsee kivasti englannin, mutta sydämellä on oppia espanja hyvin tulevaisuutta ajatellen.

Uskon että tuossa on hyvä perusta: kielioppi ja muut tekniset koukerot ”koulussa” ja lopu sitten naamatusten jokapäiväisissä tilanteissa paikan päällä. Minun ongelmani on juuri tuo kieliopin puute, mutta kun edes yrittää niin kyllä paikalliset auttavat.

Taiju kirjoitti:

Eli elämiseen ulkomailla tarvitaan oma-aloitteisuutta, rohkeutta ja aktiivisuutta silloinkin kun väsyttää. Alku on varmasti hankalaa, niinhän se on kaikessa uudessa.

Juuri näin. Olen monasti kuullut ulkomaalaisten valittavan sitä ja tätä, mutta itselläni ei ole kuin hyviä kokemuksia eri maista. Uskon vakaasti vanhaan sanontaan ”niin metsä vastaa…” ja kun olen ”siunattu” rennolla, leppoisella asenteella, niin ei niitä vastoinkäymisiäkään ole kovasti tullut vastaan. Kyky nähdä silverlining päältä katsottuna negatiivisissakin tilanteissa on kieltämättä hyödyksi.