Ohjeita

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä okebo
okebo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.12.2006
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 62

Auttaisiko ”rautalanka” 😉 . Ja siksi näin palstalla tämä, että muutkin saavat ajo-ohjeet tuon ulkoisen tilin asetuksiin.

1) Mene osoitteeseen http://www.gmail.com

2) Valitse ”Hanki gmail” (jos ei ole jo tunnusta luotu)

3) Huomaa että jos menet esimerkiksi Espanjasta, niin kieli voi olla vieras, voit vaihtaa sivun tiedot suomeksi kohdasta ”Change Language”

4) Täytä tiedot, luulisin että ne ovat niin selkeät ettei tarvitse auttaa

5) Nyt periaatteessa olet sitten luonut tilin ja olet jopa kirjautuneena, lue esittelyt niissä on hyvää tietoa

6) Klikkaa ”olen valmis – näytä tietoni” , pääset normaaliin gmail –näkymään.

7) Yläreunasta löydät linkin ”asetukset” . Siellä on paljon hyviä asioita joita kannattaa ajan kanssa tutkia, mutta nyt on ongelmana postin lähetys ja nouto toiselta tililtä, joten katsotaan vain sen toteuttaminen

8) Valitse ”tilit” –välilehti

9) Jos haluat että postisi lähettäjäksi merkitään ”se oikea” sähköpostiosoitteesi, niin valitse Viestin lähetysosoite –kohdasta Lisää sähköpostiosoite . Nyt voit antaa nimen ja sähköpostin – huomaa että gmail tarkistaa ettet voi lähettää kenen hyvänsä nimissä postia, se lähettää ko. osoitteeseen varmistusviestin. Joitain hienosäätöjuttuja tuli lisää tuohon lähettäjän postiin, mutta ohitetaan ne nyt.

10) Seuraavaksi määritetään että haetaan posti sieltä ”oikeasta postista”. Viestien noutaminen muista sähköpostitileistä –kohdasta klikkaa ”Lisää toinen sähköpostitili”

11) Nyt annat oikeat tiedot oikeisiin kohtiin, näet esimerkiksi sieltä outlookin tiliasetuksista mitä ne pitää olla. Valitse oikean tuntuiset vaihtoehdot, voit niitä muuttaa tarvittaessa myöhemmin. Ja taas lähtee varmistusviesti että olet oikeutettu hakemaan tietoja.

12) Nyt voit palata gmailin postilaatikkoon ja homman pitäisi toimia. Lähetä muutama sähköposti ja testaa toimiiko.

13) Klikkaamalla ”yhteystiedot” ja sieltä valitsemalla ”tuo” , löydät ohjeet miten saat Outlookin yhteystiedot tuotua gmailiin.

14) Nyt sinulla on Googlen käyttäjätunnus jonka avulla voit käyttää monia Googlen palveluja, mm. sitä kalenteria yms yms yms.

Toivottavasti pääsit eteenpäin.