Odysseus!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
La Cruizer Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Siis nimenomaan esim. Carrefourissa sirulliset kortit EIVÄT mene magneettilukijasta läpi!!!
Syynä nimenomaan sirukorttien turvallisuuden parantaminen. Eli kun maksat sirukortilla, niin kassahenkilö yleensä vetäisee kortin kerran magneettilukijasta läpi (varmuuden vuoksi) ja toteaa, että ei toimi. Tämän jälkeen kaivetaan esiin (tai tuodaan viereiseltä kassalta tai keskuskassalta) sirukortinlukija. Kortti työnnetään laitteeseen sisään (ei vetäistä kuten magneettiraitaa lukiessa) ja sitten kassahenkilö näppäilee korttiin yhteissumman jonka jälkeen kortti pyytää tunnuslukua (PIN). Sen jälkeen kortinlukija soittaa varmistussoiton pankkiin ja jos tämä onnistuu, syytää ulos kuitin. Prosessi on toisinaan hieman hidas (jos kaikki sirukortinlukijat ovat käytössä, kun niitä ei yleensä ole joka kassalla, tai jos varmistussoitto kestää), mutta varsinaisia maksuongelmia ei ole ollut kuin kerran. Tällöin marssin saman sirukortin kanssa pankkiautomaatille ja nostin siitä tarvittavat rahat.

Odysseus on siinä oikeassa, että monissa paikoissa magneettiraidanlukija edelleen hyväksyy sirukortin, jolloin se ei aiheuta mitään erityistoimenpiteitä, mutta ei myöskään ole tavallista magneettikorttia turvallisempi. Mutta joissain paikoissa (omat kokemukset ovat Carrefourista sekä joistain satunnaisista kaupoista ja bensa-asemilta) tosiaan siru käy vain sirukortinlukijaan, jolloin tunnusluku täytyy muistaa. Tämä käytäntö on muuten monilla Ranskan moottoriteiden huolto-asemilla ja Ruotissa ihan lähikaupoissakin (meinasi kerran käydä jälkimmäisessä hassusti kun yritin VISAlla maksaa enkä muistanut tunnaria kun käytin korttia niin harvoin – silloin taisi tosin kassatyttö tarjota toista vaihtoehtoa, eli allekirjoittaa kuitti + näyttää henkkarit).

Lopuksi neuvoisin ettei kannata mitenkään ryhtyä hysteeriseksi sirujen ja muiden takia, kyllä sitä rahaa jostain saa ihan varmasti! Itse elin täällä Espanjassa reilun vuoden käyttäen lähinnä suomalaista VISA Electronia eikä ongelmia tosiaan ollut kuin jokin ihan yksittäinen, mutta voihan Suomessakin automaatti sanoa, että rahat loppu tms.