OC:lta taas asiaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Lörpöttelyloota 4 OC:lta taas asiaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Wilmariina
Wilmariina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.03.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 221

Mielessäni on nyt pyörinyt kysymyksiä onko jotkun lapset parempia, kuin toisten lapset? No jostain olen lukenut, että koulutodistus ei sano mitään siitä miten ihminen suoriutuu omassa työelämässä. Se on tosiaankin vain lupa suorittaa ko. ammattia.

Useimmat julkisuuden ihmisetkin ovat kertoneet kouluajoista ihan muuta. Koulu ei ole kiinnostanut ja se on käyty rimaa hipoen. Hyvin ovat kuitenkin pärjänneet työelämässäkin.

Minullakin on paljon tuttuja työelämässä, jotka joutuvat valitsemaan työntekijöitä yrityksiin. Eräskin sanoi, että hakemukset, joiden keskiarvo on 9 tai yli niin hän laittaa ne suoraan pois. Miksikö? He eivät kauan pysy palveluksessa, vaan lähtevät pian jatkamaan opintojaan. Lisäksi on niitä ketkä eivät pysty toteuttamaan käytännössä asioita mitkä paperilla osaavat. Heistä on hauska sanontakin ”peukalo keskellä kämmentä”.

Omat lapseni ovat kaikki omissa ammateissaan ja heitä kehutaan jopa niissä. Minulle onkin tärkeätä, että ovat kaikki työelämässä ja maksavat kuuliaisesti veroja. No ois voinut olla honomminkin, että olisivat jääneet työttömänä notkumaan yhteiskunnan loisiksi. Luulen, että kaikki ammatit tarpeellisia jonkun on kuitenkin tehtävä niihin kuuluvat työt. Monesti on ollut mielessä, että mitä tulis jos kaikki ns. ala-arvoiset työt jätettäisiin tekemättä.

Suuri osa ihmisistä jälkeenpäin on huomannut, että ehkä kerran on joutunut näyttämään sitä suurella vaivalla hankittua todistusta jos kertaakaan. Elämänkoulu on sitä opittujen taitojen hiomista. Siinä käytännöntyössä vasta näkee onko työntekijästä työstä suoriutujaksi.

Tyttäreni kertoi juuri tradenoomiksi opiskelleesta tytöstä kuka oli otettu puolen vuoden työttömyystyöllistetyksi. Työjakson päättyessä huomattiin, että pienetkin pyynnöt oli suoritettu huonosti. Edes mapitus ei ollut aikajärjestyksessä kuten piti. Useat työt oli siis tehtävä kahteen kertaan.

Tuosta oven rakoon jalan laittamiseta vielä. Tyttäreni muutettuaan paikkakuntaa koulusta valmistumsen jälkeen joutui juuri tälläiseen tilanteeseen eka paikan suhteen. Jatkossa on sitten jäänyt mieleen miellyttävänä työntekijänä ja tarjottu parempaa paikkaa monesti tämän jälkeenkin. Isossa talossa tälläinenkin on mahdollista.

Vanha sanonta on, että työ tekijäänsä neuvoo. Kyllä vanhat oli sitten viisaita.