Nyt tulee tietoa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat canarialla tärisee Nyt tulee tietoa

LINKKI

Barraquito
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 54

ja käyttäytymisohjeita tuutin täydeltä. Koko päivän on jytissyt 2.0-3.8, yli kolmen on useitakin, jotka kaikki olivat tunnettavissa.
Tähän mennessä tärähtelyitä on ollut 187.

Fronteran alueella maanvyärymiä, joiden johdosta n. 300 ihmistä evakuoidaan tänä iltana johonkin kouluun ja kasarmille. Huomenna koulut ja tarhat ovat suljettuina. Los Roquillosin Valverdeen vievä tunneli on suljettu liikenteeltä tänä iltana klo 23.00.

Antoivat tarkat oheet miten käyttäytyä kotona, supermarketissa, kirjastossa tai kadulla – eli kuinka suojautua järistyksen sattuessa.
Pieneen kapsekkiisi muista laittaa: mm. mukavat kengät, lämmintä vaatetta, vettä, ensiaputarvikkeet, pieni peitto ja myös pilli – tuota en kyllä olisi älynnyt ottaa mukaani ! Kaiken kaikkiaan El Hierro on nyt paniikissa.
Ihmisillä on ollut monta päivää aikaa juoruilla ja kehitellä hirvittäviä kauhukuvia tulevasta.

Mutta tilanne liennee muuttumassa vakavaksi, sillä tänä yönä odotetaan järistysten tahdin tiivistyvän ja voimistuvan.
Kuitenkin asiantuntijat koko ajan toistavat, että voi olla ettei mitään tapahdukaan. Aikaisemmi aamulla kertoivat että tilanne johtaa purkaukseen aikaisintaan parin kuukauden kuluttua. Aikamoista epävarmuutta joutuvat asukkaat kestämään.
Yhä toistavat, ettei tämä ole sen kummempaa kuin La Palmalla 1971, räjähdystä ei tule tapahtumaan ja kaikki ehtivät vaikka kävellä laavan edestä pois!! Vakuuttivat myös ettei mahdollinen purkaus mitenkään vaikuta esim. La Palman tulivuoriin, eli ei aiheuta minkäänlaista dominoefektiä.

Lähinnä nuoret aikuiset ovat kauhuissaan, hehän eivät ole kokenet ennen mitään vastaavaa. Vanhemmat suhtautuvat asiaan paljon järkevämmin ja
rauhallisemmin.

Vielä ei kuitenkaan ole missään vaiheessa kerrottu miten ihmiset evakuoitaisiin saarelta. Todennäköisesti merivartioston ja armeijan aluksilla.
Mutta jos purkaus on vain Teneguian luokkaa ei siihen ole tarvettakaan.
Kylän kalastaja tuumasi tuossa päivällä tavatessamme, että äkkiäkös Tazacorten purkit tästä sinne menevät ja hakevat osan porukasta tänne.
Koiranleuat täällä riemuitsivat, että nythän viljejijät saavat ilmaiseksi kallista lisämaata rantatonteilleen..

Kaikessa, kaikessa täällä on totuttava siihen että kaikki on niin kotikutoista kun olla ja voi. Sävelletään sitten tilanteen mukaan…