Nuorisotyöttömyys ruokkii

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Yleislakko 14.11.2012? Nuorisotyöttömyys ruokkii

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
Vinatero Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2008
Kirjoituksia: 17
Vastauksia: 154

Nuorisotyöttömyys ruokkii varmasti tätä nuorten miesten mittelöhalukkuutta virkavallan kanssa. Jos tuota testosteroni tekijää ei oteta huomioon, on melko erikoista, että tässä joukossa ei ole naisia käytännöllisesti katsoen lainkaan. Kyse on mielestäni paljolti machoilusta, johon yhä vähemmän ja vähemmän on vanhan ajan purkautumisreittejä.

Kyllä poliisin kanssa mittelöijät hyvin tietävät, että pullojen ja kivien heittely ei heidän sosiaalista asemaansa tule parantamaan. Tuskin näistä kukaan on mukana aktiivisesti jossain poliittisessa toiminnassa, en tarkoita nyt mitään anarkistiporukkaa, vaan siis yhteiskuntaa rakentavaa toimintaa. Koulutustaso tuskin on kovin korkea, josko tällä joukolla on mitään valmista ammattikoulutustakaan. Ovat jääneet porukaksi, jonka määrä länsimaissa kasvaa, huolestuttavaa kehitys on Suomessakin. Ongelma on vaikea, mutta siitä ei voi syyttää yksin nykyhallituksia. Jos joku keksii tähän pätevän ratkaisun, on varmasti yhden Nobelin arvoinen.

Olen samaa mieltä, että työttömien nuorten miesten määrän kasvu lisää levottomuuksia, kaiketi se on todistettu arabikevään yhteydessä. Nosissa tapahtumissa oli tietysti paljon muutakin, koko yhteiskuntarakenteen korjaustarve, jossa mukana oli yli puolet kansasta. Toivottavaa olisi, että arabimaissa kyetään luomaan vaikka sitten islamin lakeihin pohjautuva tasa-arvoistava yhteiskunta. Joka tulevaisuudessa hillitsee väkivaltaisuuksia.