Nostot ja maskut

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Tämá pankkitäti ei tällá kertaa ole ihan ajantasalla tai tietojaan tarkistanut, mutta mitä olen lehdistä alan juttuja lueskellut niin minusta se lakikuvio on menossa juuri noin kuin Bhajee sanoi: EU on puuttunut kortilla maksamisen maksullisuuteen ja haluaa kovasti rajoittaa korttimaksuista meneviä komissioita, mutta niitáhán ei suoranaisesti maksa koskaan kortin káyttájä, vaan se liike, josta kortilla ostetaan. Epäsuorasti korttimaksujen komissioiden uskotaan siirtyvän hintoihin kuluttajan maksettaviksi ja siitä nyt sitten EU ja korttiyhtiöt väántávát kättá todenteolla.

Tosiasia on se, että jos korttimaksujen komissioita pienennetään niin jostain systeemin kulut katetaan kuitenkin, homma voi menná niinkin ettá liikeet, joiden kulut pienenevät komission poistuessa (laskiessa) eivät laskekaan hintoja kuluttajien iloksi, korttiyhtiön tulot laskevat joka tapauksessa ja sitá kautta korttien vuosimaksut nousee, kuluttajan kiusaksi. Myös käteisen käsittelystá on kulunsa, varsin paljon korkeammat kuin korttisysteemeiden kulut ja joku nekin maksaa loppujen lopuksi.

Sen sijaan ilmaisiin nostoihin ei mielestäni pankkeja velvoita mikään laki ja veikkaan ettá suomalaispankkien (joidenkin) ilmaiset nostot ulkomailla on olleet tapa lanseerata (vuosimaksulliset) Electron kortit laajemmin markkinoille. Espanjassahan pankkikorteista lähes aina veloitetaan jonkinlainen vuosimaksu ja ne ovat kaikki joko VisaElectron tai Maestro kortteja- Espanjasta ei sellaista vain täällá toimivaa, suomalaista ”tavallista” pankkikorttia vastaavaa korttia saakaan. Eikä täällä tietääkseni ole myöskään pelkkiä automaattikortteja, kortti on aina myós pankkikortti ja maksuväline.

OP:n hinnoista sen verran että ovat ihan tyypillisiä markkinahintoja espanjalaisiin pankkeihin verrattuna.