Noston kulut

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Moi VeeVee,

Noston kulut veloittaa asiakkaalta aina ja kaikkiallakortin myöntänyt pankki oman hinnastonsa mukaan, pankit sitten keskenään veloittelevat toisiaan automaattien käytöstä, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Jos olet tosiaankin nostaessa valinnut ”cuenta” eli debit noston, ja pankkisi hinnastossa debit nostot ovat ilmaiset, niin silloin niin pitää olla. (Huomaathan hinnastoja lukiessa, että MAKSAMINEN on eri asia kuin nostaminen, maksaminen debit kortilla ja luottokortilla on yleensä aina asiakkaalle ilmaista, pankki veloittaa komission siltä liikkeeltä, jonka maksupäátteessä korttia vingutat.)

En muista mitkä suomalaispankit ovat nostaneet debit nostojen kulut siihen kahteen prosenttiin, mutta muistelen, että meidän konttorilla olisi käynyt Nordeankin asiakkaita päivittelemässä kuluja (olen siis täkáläisessä pankissa töissä). Silloin heillä ei olisi nettisivuillakaan asiat ajan tasalla… Mutta en voi nyt ihan vannomaan mennä, joten tämän perusteella ei pidä lähteä Nordeaa syyttämáän.

Voi olla niin, ettei pankissa virkailija tunne kuluja tarkasti, nämä muutokset on suhteellisen uusia (muutaman kuukauden takaisia), eikä virkailija välttämáttä huijausmielessä anna väärää tietoa, ei noissa hinnoissa tahdo aina itsekáán pysyä mukana…

Jos kyseessä olisi espanjalainen pankki, niin patistaisin sinua etsimään käsiisi korttisi sopimuksen, josta kulut täytyy löytyä ja jos hinnastoon on tullut muutoksia niin niistä pitää ilmoittaa asiakkaalle kirjeitse, lisäksi konttorin ilmoitustaululla ja netissä. Mutta en tiedä miten suomalaispankit taksansa määrittelevát ja missä niistä asiakkaan kanssa virallisesti sopivat ja ilmoittavat.

Tiliotteeltasi näet, laittoiko S-pankki veloitukset luoton puolelle vai ei, jos ne menivät samana päivänä (tai láhipäivinä) niin ovat veloittaneet 2% debit nostosta, jos menivät luotolle niin summat erääntyvä luottokorttilaskun kanssa yhtá aikaa 15. päivä tai kuun lopussa tai mikä nyt luottosi maksupäivä sitten onkaan.

Ei poista harmitusta, mutta toivottavasti selvitti asiaa…
T. Kris