normielämää

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kojo
kojo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

Masa P:
”Molemmissä matkan päissä oli melkomoisen tylsää rutiinia.”

Masa, elämä on suurimmaksi osaksi tylsää rutiinia. Suurimmalle osalle työelämä ei ole ollut koskaan herkkua, mutta varsinainen pudotus tulee yleensä eläkkeelle jäätäessä ellei siihen ole etukäteen varautunut. Liiketuttavuudet katoavat, entiset työkaverit vetäytyvät poteroihinsa eikä klubien jäsenyyksiäkään tarjota enää.

Siinä vaiheessa miehestä otetaan mittaa. Tärkein pointti on, että viihtyy itsensä kanssa. Hyvä partneri on plussaa, samoin pitkäaikaiset harrastukset. Itse olen aina ollut kiinnostunut Euroopan vanhoista kaupungeista ja ylipäänsä historiasta. Nyt on aikaa lukea vaikka vuorokaudet läpeensä kun ei työ haittaa harrastusta.Entisiin hyviin työkavereihin voi pitää yhteyttä sähköisesti jos on jotakin sanottavaa kun ei ole enää samaa työpaikkaa yhdistävänä tekijänä ja ne harvat työpaikan paskanaamat ovat unohtuneet kauan sitten.

Kolmas tukipylväs on mielestäni pysyvä koti, on se sitten missä maassa tahansa. Matkoilta on aina mukava palata kotiin ja istua omaan kuluneeseen nojatuoliin. En ymmärrä miten mieli lepäisi vuodesta toiseen väliaikaispaikoissa, joista ollaan aina muutaman kuukauden kuluttua pakkaamassa ja matkaamassa toiseen väliaikaispaikkaan.

On oikeastaan sama, missä maassa asuu kunhan perustarpeet ovat tyydytetyt. Espanjassa ilmasto on plussaa. Elämän varrella on kieliä tarttunut sen verran päähän, että turisen tuopin äärellä erimaalaisten naapurien kanssa nippeleistä ja haukumme tasapuolisesti eri maiden poliitikot. Tuskin keskustelun taso jossakin suomalaisessa Nesteen baarissa sen korkealentoisempaa olisi.