Noniin, auto on suomessa.

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Vienti / siirtokilvet autoon Noniin, auto on suomessa.

LINKKI

repo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.06.2010
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 3

Noniin, auto on suomessa.

Nuo siirtokilvet olisi saanut järkättyä helposti, jos minulla olisi NIE numero. Sen olisi myöskin saanut helposti, mutta olisi joko maksanut, tai ottanut liian kauan aikaa.

Ajoin auton siis suomeen edellisen omistajan rekisterikilvillä. Homma toimi niin, että tulostin autoliiton nettisivuilta löytyvän kansainvälisen valtakirjalomakkeen, sekä aken sivuilta kauppakirjapohjan, jotka täytin omalta osaltani ja lähetin myyjälle.

Myyjä täytteli omat tietonsa, ja paineli paikalliselle notaarille, jossa 55 eur palkkiota vastaan dokumentit leimattiin. Samalla notaari käänsi kaikki dokumentit espanjaksi, katalaaniksi, sekä mallorquianiksi (muistaakseni). Tämä otti kaksi työpäivää.

Myyjä lähetti minulle skannatut kopiot leimatuista papereista, joiden kanssa marssin Tapiolan konttoriin, ja autolle tehtiin vakuutus samantien minun nimiini, aivan kuten se olisi tehty, jos olisin ostanut auton suomesta.

Sain vakuutukselle myös green cardin mukaani samantien.

Koko toimenpide oli kaikkien pykälien ja säännösten mukaan laillinen, ja muodostui itselleni selkeästi edullisimmaksi. Myös vakuutus suomesta on edullisempi kuin mitä se olisi ollut Espanjasta. Puhumattakaan asioinnin helppoudesta, jos jotakin olisi sattunut.

Polar Autosta, joka on siis autoliike aurinkorannikolla, sai hyvää palvelua suomeksi. Vinkkinä siis niille, joilla on jotakin autojen rekisteröintiin liittyvää asiaa. Auttavat korvausta vastaan myös niissä tapauksissa, kun autoa ei osteta heiltä.

Tässä tapauksessa pärjäsimme ilman gestoriaa, ja paperisodan kulut jäivät tuohon 55 euroon.